Annons

”Jag ska göra en eller två poäng per match”

Han lämnade Färjestadens GOIF och chansen att spela i division 4 för Hulterstads AIK och division 6 inför den här säsongen för att få speltid. Men även för att få ta mer ansvar.
– Jag kände att jag ville vara med och leda ett lag och utvecklas på så sätt, säger Timmy Annerbrink
Fotboll, div. 6 • Publicerad 19 april 2018
Timmy Annerbrink – ny profil i HAIK.
Timmy Annerbrink – ny profil i HAIK.

Att Timmy Annerbrink älskar fotboll råder ingen tvekan om. Det är bland annat därför han valde att lämna modersklubben Färjestadens GOIF inför den här säsongen för att istället starta om på sydöstra Öland, i Hulterstads AIK.

– Att komma till Hulterstad känns nytt och jag har en del kompisar här också, så jag känner ju att här kan jag också ta steg. Och mitt fokus är att bara få spela fotboll, det är det jag älskar.

Annons

– Anledningen till att jag gick till Hulterstad är att jag vill bidra och tillsammans ta upp dem till division 5. Det hade varit bra för laget och klubben, säger han.

I Färjestaden fick den offensiva mittfältaren sitta mycket på bänken, vilket gjorde att beslutet att lämna kändes naturligt. Men det finns uppenbara skillnader mellan klubbarna säger Timmy.

– Det var mer träning i Färjestaden så klart. Plus att det alltid var mycket folk, så det var aldrig tal om att ställa in träningar. Det är en liten omställning för mig nu. Men jag tror att det kommer bli bra. Bara vi har några killar som kan få igång alla andra så blir det nog bra.

Inför säsongen har Hulterstad fått in mer än en handfull nyförvärv. Något som Timmy tror kommer ha positiv inverkan för lagets möjligheter.

– Jag vill ju att vi ska komma bland de två-tre bästa i serien. Men då måste vi ha folk på träningarna som verkligen vill driva på det. Jag tror att vi kan få till det nu.

Förra säsongen hade Hulterstad svårt med målskyttet. Som ”tia” i laget hoppas Timmy kunna bidra, både i form av mål och assist.

– Jag känner ju själv utifrån lagen vi har mött på försäsongen att jag ska göra minst en eller två poäng per match.

Vilka är dina styrkor som spelare?

– Jag gillar inte att prata om mig själv egentligen, men jag är ju en offensiv mittfältare som gillar att vara kreativ och dribbla och öppna upp försvar. Sen tycker jag själv att jag är en måltjuv – även om jag som framspelare ofta hittar fram till forwarden.

Även om fokuset är totalt på Hulterstad nu så vill han gärna tillbaka till Färjestaden någon gång.

– Ja, Färjestaden är ju det laget jag helst vill spela i. Drömmen är att komma tillbaka, men jag tänker bara ”här och nu” och jag vill göra det så bra som möjligt så får vi ta det andra sedan.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons