1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Jag ska göra en eller två poäng per match”

Han lämnade Färjestadens GOIF och chansen att spela i division 4 för Hulterstads AIK och division 6 inför den här säsongen för att få speltid. Men även för att få ta mer ansvar.
– Jag kände att jag ville vara med och leda ett lag och utvecklas på så sätt, säger Timmy Annerbrink
Timmy Annerbrink – ny profil i HAIK.

Att Timmy Annerbrink älskar fotboll råder ingen tvekan om. Det är bland annat därför han valde att lämna modersklubben Färjestadens GOIF inför den här säsongen för att istället starta om på sydöstra Öland, i Hulterstads AIK.

– Att komma till Hulterstad känns nytt och jag har en del kompisar här också, så jag känner ju att här kan jag också ta steg. Och mitt fokus är att bara få spela fotboll, det är det jag älskar.

– Anledningen till att jag gick till Hulterstad är att jag vill bidra och tillsammans ta upp dem till division 5. Det hade varit bra för laget och klubben, säger han.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

I Färjestaden fick den offensiva mittfältaren sitta mycket på bänken, vilket gjorde att beslutet att lämna kändes naturligt. Men det finns uppenbara skillnader mellan klubbarna säger Timmy.

– Det var mer träning i Färjestaden så klart. Plus att det alltid var mycket folk, så det var aldrig tal om att ställa in träningar. Det är en liten omställning för mig nu. Men jag tror att det kommer bli bra. Bara vi har några killar som kan få igång alla andra så blir det nog bra.

Inför säsongen har Hulterstad fått in mer än en handfull nyförvärv. Något som Timmy tror kommer ha positiv inverkan för lagets möjligheter.

– Jag vill ju att vi ska komma bland de två-tre bästa i serien. Men då måste vi ha folk på träningarna som verkligen vill driva på det. Jag tror att vi kan få till det nu.

Förra säsongen hade Hulterstad svårt med målskyttet. Som ”tia” i laget hoppas Timmy kunna bidra, både i form av mål och assist.

– Jag känner ju själv utifrån lagen vi har mött på försäsongen att jag ska göra minst en eller två poäng per match.

Vilka är dina styrkor som spelare?

– Jag gillar inte att prata om mig själv egentligen, men jag är ju en offensiv mittfältare som gillar att vara kreativ och dribbla och öppna upp försvar. Sen tycker jag själv att jag är en måltjuv – även om jag som framspelare ofta hittar fram till forwarden.

Även om fokuset är totalt på Hulterstad nu så vill han gärna tillbaka till Färjestaden någon gång.

– Ja, Färjestaden är ju det laget jag helst vill spela i. Drömmen är att komma tillbaka, men jag tänker bara ”här och nu” och jag vill göra det så bra som möjligt så får vi ta det andra sedan.

Läs mer

Öland

Sökinsats: Försvunnen 70-årig man återfunnen

En 70-årig demenssjuk man försvann vid 15-tiden på fredagen i trakten kring Rälla.

Insändare

Insändare: Låt det ekologiska jordbruket växa i Kalmar län

Dagligvaruhandeln och konsumenter i Kalmar län kan bidra genom aktiva val.

Öland

Sommarrösten: Cecilia Uddén om sin öländska uppväxt och livet som Mellanösternkorre

Dagens öländska sommarröst är Cecilia Uddén som bland annat berättar om när hon blev kidnappad av Hizbollah.

Öland

Polisen vill ha tips om rånarbilen - de två misstänka släppta

Bilen som rånarna flydde i efter rånet mot Ica i Böda stals i närheten av Båstad för två veckor sedan och hade skyltats med falska tyska nummerplåtar.

Rånarjakten

Bildextra: Här flyr rånarna efter att ha kört av vägen!

Fotograf fångade rånarjakten på Öland i natt

Öland

Lyssna på årets öländska sommarröster

Mycket är annorlunda på Öland i sommar. Men Ölandsbladets sommarröster kommer att höras som vanligt.