unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Jag ska göra en eller två poäng per match”

Han lämnade Färjestadens GOIF och chansen att spela i division 4 för Hulterstads AIK och division 6 inför den här säsongen för att få speltid. Men även för att få ta mer ansvar.
– Jag kände att jag ville vara med och leda ett lag och utvecklas på så sätt, säger Timmy Annerbrink
Timmy Annerbrink – ny profil i HAIK.
Timmy Annerbrink – ny profil i HAIK.

Att Timmy Annerbrink älskar fotboll råder ingen tvekan om. Det är bland annat därför han valde att lämna modersklubben Färjestadens GOIF inför den här säsongen för att istället starta om på sydöstra Öland, i Hulterstads AIK.

– Att komma till Hulterstad känns nytt och jag har en del kompisar här också, så jag känner ju att här kan jag också ta steg. Och mitt fokus är att bara få spela fotboll, det är det jag älskar.

– Anledningen till att jag gick till Hulterstad är att jag vill bidra och tillsammans ta upp dem till division 5. Det hade varit bra för laget och klubben, säger han.

I Färjestaden fick den offensiva mittfältaren sitta mycket på bänken, vilket gjorde att beslutet att lämna kändes naturligt. Men det finns uppenbara skillnader mellan klubbarna säger Timmy.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Det var mer träning i Färjestaden så klart. Plus att det alltid var mycket folk, så det var aldrig tal om att ställa in träningar. Det är en liten omställning för mig nu. Men jag tror att det kommer bli bra. Bara vi har några killar som kan få igång alla andra så blir det nog bra.

Inför säsongen har Hulterstad fått in mer än en handfull nyförvärv. Något som Timmy tror kommer ha positiv inverkan för lagets möjligheter.

– Jag vill ju att vi ska komma bland de två-tre bästa i serien. Men då måste vi ha folk på träningarna som verkligen vill driva på det. Jag tror att vi kan få till det nu.

Förra säsongen hade Hulterstad svårt med målskyttet. Som ”tia” i laget hoppas Timmy kunna bidra, både i form av mål och assist.

– Jag känner ju själv utifrån lagen vi har mött på försäsongen att jag ska göra minst en eller två poäng per match.

Vilka är dina styrkor som spelare?

– Jag gillar inte att prata om mig själv egentligen, men jag är ju en offensiv mittfältare som gillar att vara kreativ och dribbla och öppna upp försvar. Sen tycker jag själv att jag är en måltjuv – även om jag som framspelare ofta hittar fram till forwarden.

Även om fokuset är totalt på Hulterstad nu så vill han gärna tillbaka till Färjestaden någon gång.

– Ja, Färjestaden är ju det laget jag helst vill spela i. Drömmen är att komma tillbaka, men jag tänker bara ”här och nu” och jag vill göra det så bra som möjligt så får vi ta det andra sedan.

Läs mer

Färjestaden behåller greppet i toppstriden

Fotboll

Färjestaden behåller greppet i toppstriden

Tränaren: ”Nu är det tre finaler som återstår”

På gårdsplanen hemma hos Urban Haraldsson i Hulterstad är det glada miner sedan det blivit klart att landsbygdsstödet för betning och miljöåtgärder blir kvar till lantbrukarna. Fr v Anders Åkesson (C), Roger Gustafsson, LRF, Urban Haraldsson och Anna-Kajsa Arnesson (C).

Öland

Lantbruket får behålla stöd för betning och miljöåtgärder

”Rädda den svenska maten”. Det har varit ett upprop från LRF som 43 000 personer har skrivit under sedan svensk landsbygd riskerade att få betala för Brexit. Nu har det gett resultat.

Hanna Petersson blev 106 år

Familj

Hanna Petersson blev 106 år

Hanna Petersson bodde i Mickelsmad hela sitt liv.

Tre lokaler blir lediga när företagarprofil satsar i ny lokal

Öland

Tre lokaler blir lediga när företagarprofil satsar i ny lokal

”Allt har sin tid. Jag och familjen kommer bo på övervåningen och så blir det butik på nedervåningen”

SMHI: Så blir vädret i helgen

Öland

SMHI: Så blir vädret i helgen

Helgen väntas ge friska vindbyar och varierande solchanser.

Quiz: Vad kan du om tv-serien Vänner?

Öland

Quiz: Vad kan du om tv-serien Vänner?

Testa dina kunskaper.