Annons

Insändare: Svar till Gustav Schöns krönika

Insändare • Publicerad 11 februari 2020
Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Man blir verkligen förvånad, ledsen, besviken över en journalists okunskap och osmaklighet i att på detta sätt skriva och kritisera ett av regionens och Ölands främsta damfotbollslag. Jag undrar på vilka fakta denna text och analys grundar sig på då ingen av oss ledare blivit kontaktade innan för att ge underlag till en objektiv artikel. Det stämmer att ett antal spelare slutat eller lämnat laget för spel i annan klubb men att pga detta få rådet att ”kasta in handduken” är magstarkt.

Med tanke på förra årets analys inför säsongen 2019 av ÖB som då tippade Färjestadens Goifs damlag som ett bottenlag i div 1 så är ju artikelns trovärdighet ganska låg då laget krigade om seriesegern under stora delar av den genomförda säsongen.

Annons

Att göra liknelser med tortyrkammare och krigsfilmer och dess termer är lågvatten och osmakligt då vi håller på med idrott och ungdomsverksamhet. Intressant är att startelvan för hela säsongen redan är satt verkar det som och då av en som inte har insyn i verksamheten. Att lyfta upp och utveckla yngre spelare från lagen under representantlaget är och har alltid varit klubbens filosofi, detta är en styrka och en oerhörd tillgång då vi har många duktiga yngre spelare som inte bör ifrågasättas utan saklig grund.

ÖB borde stötta sitt lokal lag i stället för att på detta som jag uppfattar det tarvliga sätt beskriva något som man inte har all fakta kring. Är det på detta sätt man väljer att stödja en hårt arbetande förening?

Bygget av truppen för 2020 pågår och kommer kommuniceras ut vart efter som och det är en spännande trupp som håller på att ta form så lagen i div 1 får även detta år se upp med Färjestadens Goif som kommer att vara mer än redo när det blir tid för avspark.

Avslutningsvis är det kanske journalisten som bör kasta in handduken inom sportredaktionen så tidningen inte blir en slagpåse för dålig och osmaklig journalistik. Det är trist att så många hårt tränande tjejer ska behöva läsa denna typ av ”expert analys” smörja.

Magnus Nilsson

Lagledare damlaget FGOIF

Svar till insändaren:

Hej Magnus,

En krönika är skribentens åsikter. De baseras på vinterns övergångar och att jag veckan innan hade stämt av truppens läge med tränare Johan Rosén. Det går att konstatera att många spelare ur fjolårets startelva har försvunnit och inga nya spelare har presenterats hittills. Detta ska en krönikör kunna tycka till om utan att fråga Färjestadens ledare om ”lov”.

Annons

Att agera hejarklack är inte tidningens uppdrag. Vi ska rapportera om lagen. Och i detta fall även få vädra personliga åsikter i en krönika.

Mvh Gustav Schön, sportreporter på Ölandsbladet

Annons
Annons
Annons
Annons