Sport

Inför idrottsgalan: Här är de fem nominerade till galans största pris

Ölands idrottsgala Artikeln publicerades

Den 9 november är det dags för Ölands idrottsgala 2019 på Strand Hotell. Nomineringarna till de olika priserna har publicerats i papperstidningen de senaste veckorna. Här är de som nominerats till galans största pris - årets idrottsprestation.

Julia Samuelsson, Högby IF

Motivering: Efter ett tufft år på många sätt så svarade Samuelsson för en urstark avslutning på augusti månad. Först tog hon ett silver på 2000 meter hinder på junior-SM, sedan följde Högbylöparen upp det med ytterligare ett silver på senior-SM i slutet av augusti, vilket dessutom var hennes första seniormästerskap i karriären.

Lovisa Karlsson, Högby IF

Motivering: Mångkamparen imponerade stort när hon slog sitt personbästa i sjukamp på DM-tävlingarna i maj, vilket gjorde att hon blev uttagen till junior-EM i juli. Väl där blev hon bästa svensk med sin niondeplats.

Victor Theandersson, Ekerums GK

Motivering: 2019 är Theanderssons fjärde år på den nordiska proffstouren. I augusti inkasserade 23-åringen karriärens första tourseger på ett högdramatiskt sätt via en bragdartad upphämtning. Ekerumgolfaren klättrade 20 placeringar sista varvet och vann Landeryds masters genom att sänka en 20-metersputt i särspelet.

SSG IF, innebandy

Motivering: Damlaget visade prov på en förkrossande överlägsenhet när man vann den sex lag stora division 2-serien säsongen 18/19. Föreningen tog 15 av 15 vinster med en sammanlagd målskillnad på hela 129-22.

Amanda Eriksson, Ölands Ryttarförening

Motivering: ÖRF-ryttaren har haft en stark säsong på nationell nivå och vunnit många 1.40-klasser. En av höjdpunkterna: Eriksson slutade tvåa i tävlingen Next Champion på Sweden International Horseshow, som avgjordes i Friends Arena i Stockholm.