Annons

Inför idrottsgalan: Här är de fem nominerade till galans största pris

Den 9 november är det dags för Ölands idrottsgala 2019 på Strand Hotell. Nomineringarna till de olika priserna har publicerats i papperstidningen de senaste veckorna. Här är de som nominerats till galans största pris - årets idrottsprestation.
Ölands idrottsgala • Publicerad 31 oktober 2019

Julia Samuelsson, Högby IF

Motivering: Efter ett tufft år på många sätt så svarade Samuelsson för en urstark avslutning på augusti månad. Först tog hon ett silver på 2000 meter hinder på junior-SM, sedan följde Högbylöparen upp det med ytterligare ett silver på senior-SM i slutet av augusti, vilket dessutom var hennes första seniormästerskap i karriären.

Annons

Lovisa Karlsson, Högby IF

Motivering: Mångkamparen imponerade stort när hon slog sitt personbästa i sjukamp på DM-tävlingarna i maj, vilket gjorde att hon blev uttagen till junior-EM i juli. Väl där blev hon bästa svensk med sin niondeplats.

Victor Theandersson, Ekerums GK

Motivering: 2019 är Theanderssons fjärde år på den nordiska proffstouren. I augusti inkasserade 23-åringen karriärens första tourseger på ett högdramatiskt sätt via en bragdartad upphämtning. Ekerumgolfaren klättrade 20 placeringar sista varvet och vann Landeryds masters genom att sänka en 20-metersputt i särspelet.

SSG IF, innebandy

Motivering: Damlaget visade prov på en förkrossande överlägsenhet när man vann den sex lag stora division 2-serien säsongen 18/19. Föreningen tog 15 av 15 vinster med en sammanlagd målskillnad på hela 129-22.

Amanda Eriksson, Ölands Ryttarförening

Motivering: ÖRF-ryttaren har haft en stark säsong på nationell nivå och vunnit många 1.40-klasser. En av höjdpunkterna: Eriksson slutade tvåa i tävlingen Next Champion på Sweden International Horseshow, som avgjordes i Friends Arena i Stockholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons