1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Inför idrottsgalan: De kan bli årets ryttare 2019

Den 9 november är det dags för Ölands idrottsgala 2019 på Strand Hotell. Nomineringarna till de olika priserna har publicerats i papperstidningen de senaste veckorna. Här är de som nominerats till prisen som årets ryttare 2019.

Amanda Eriksson, Ölands Ryttarförening, hoppning

196 starter och 536 rankingpoäng på ridsportförbundets lista har det hittills blivit under tävlingsåret 2019. Trots att stallets stjärna Luchon avstått tävlingar mot slutet av säsongen, finns det nya topphästar som kommer uppåt i klasserna. Hard Rock slog till med en tredjeplats i säsongsdebuten i klass 1,45 på Helsingborgs nationella tävlingar i september. Amanda Eriksson har under året skaffat sig ytterligare internationell rutin och har ett starkt team bakom sig.

Lina Grönskog, Föreningen Ölands Sportryttare, hoppning

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Lina tog sig hela vägen till final i amatörtouren på Flyinge. Det slutade med en sjundeplats tillsammans med hästen Colin. Ekipaget har en stark säsong i ryggen och satsar vidare mot nya höjder.

Charlotte Kemna , Sikehamn Hästsportklubb, voltige

2019 var första året för Charlotte Kemna som senior och hon lyckades klara kvalgränsen till SM, på sin första tävling. Dessutom på en lånad häst som hon inte haft tillfälle att träna med. Tyvärr blev det inget SM för Charlotte eftersom hennes häst Keanu varit skadad och inte var redo för tävlingsbanorna den här säsongen. Charlotte Kemna har tidigare tävlat i voltige-SM som junior.

Läs mer

Öland

Kalmar: Kronprinsessparet besökte länssjukhuset

Länssjukhuset i Kalmar fick på fredagen besök av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Kultur

Musik: Artisterna på Carlas café

Nu har Carlas café i Näsby på sydöstra Öland gjort klart sitt musikprogram för sommaren.

Öland

Bäst på Facebook: Mörbylånga kommun i Sverigetopp

Mörbylånga kommun är bäst av alla kommuner i Sverige på den sociala plattformen Facebook.

Coronavirus

Så ska smittan stoppas: ”Full bemanning”

Följ smittskyddsreglerna – om inte kan kommunen stänga serveringsstället. ”Det är ett påtryckningsmedel vi har”, säger Joel Schäfer, ordförande för miljö- och byggnadsnämnden i Borgholm.

Öland

Kommunalrådet: ”Vi får inte slappna av”

”Reserestriktionerna är upphävda, men alla andra restriktioner finns kvar”, poängterar Ilko Corkovic.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.