1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Inför idrottsgalan: De kan bli årets friidrottare 2019

Den 9 november är det dags för Ölands idrottsgala 2019 på Strand Hotell. Nomineringarna till de olika priserna har publicerats i papperstidningen de senaste veckorna. Här är de som nominerats till prisen som årets friidrottare 2019.

HERR

David Nilsson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

David Nilsson, Högby IF

Två urstarka maratonlopp i Tyskland. Nytt personligt rekord och fjärde bäste svensk genom tiderna efter 2.11,50 i Berlin. Slog också ett dåvarande svenskt rekord på halvmaraton efter 1.02,09 i Japan. Även visat sin bredd med SM-brons på 5 000 meter och brons på nordiska mästerskapen i terräng.

Marcus Nilsson.

Marcus Nilsson, Högby IF

Var på väg mot nytt personbästa i tiokampen i Götzis efter en urstark förstadag. Fick nöja sig med 7 883 poäng till slut och skador stoppade honom sedan från att ta en VM-biljett. Putsat sina personbästa i kula till 16,05, längd till 7,30, på 110 meter häck till 14.53 och 100 meter till 11,23.

Omar Ismail.

Omar Ismail, Högby IF

Tog terräng-SM-guld i P19-klassen och sedan avlöste landslagsuppdragen varandra. Silver på Nordiska mästerskapen. 20:e plats på terräng-EM. Åtta i klubblags-EM. Blev sedan skadad på VM och var borta från löpningen i ett halvår - men har kommit tillbaka starkt.

DAM

Lovisa Karlsson.

Lovisa Karlsson, Högby IF

Slog personligt rekord i sjukamp med 5 559 poäng och blev sedan nia på U20-EM i mångkamp. Plockade hem sin första internationella titel när hon vann Nordiska mästerskapens U20-klass. Tre SM-guld inomhus på 60 meter häck, längd och tresteg i F19 och även brons för seniorer i mångkamp.

Julia Samuelsson.

Julia Samuelsson, Högby IF

Personliga rekordet på 10.28,33 tog henne till U23-EM där hon inte kunde göra sig rättvisa på grund av sjukdom. Sin första medalj på senior-SM, silver på 3 000 meter häck. Silver även på U22-SM.

Ellen Persson.

Ellen Persson, Högby IF

Nytt pers och niondeplats på Stockholm marathon med 2.43,57. Femma i Lidingöloppet. Dessutom seger i Kalmars halvmaraton och på pallen i Victorialoppet. Guld i K22 på SM-milen.

Läs mer

Öland

Kalmar: Kronprinsessparet besökte länssjukhuset

Länssjukhuset i Kalmar fick på fredagen besök av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Kultur

Musik: Artisterna på Carlas café

Nu har Carlas café i Näsby på sydöstra Öland gjort klart sitt musikprogram för sommaren.

Öland

Bäst på Facebook: Mörbylånga kommun i Sverigetopp

Mörbylånga kommun är bäst av alla kommuner i Sverige på den sociala plattformen Facebook.

Coronavirus

Så ska smittan stoppas: ”Full bemanning”

Följ smittskyddsreglerna – om inte kan kommunen stänga serveringsstället. ”Det är ett påtryckningsmedel vi har”, säger Joel Schäfer, ordförande för miljö- och byggnadsnämnden i Borgholm.

Öland

Kommunalrådet: ”Vi får inte slappna av”

”Reserestriktionerna är upphävda, men alla andra restriktioner finns kvar”, poängterar Ilko Corkovic.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.