Annons

Inför idrottsgalan: De kan bli årets friidrottare 2019

Den 9 november är det dags för Ölands idrottsgala 2019 på Strand Hotell. Nomineringarna till de olika priserna har publicerats i papperstidningen de senaste veckorna. Här är de som nominerats till prisen som årets friidrottare 2019.
Ölands idrottsgala • Publicerad 30 oktober 2019 • Uppdaterad 31 oktober 2019

HERR

David Nilsson.
David Nilsson.

David Nilsson, Högby IF

Annons

Två urstarka maratonlopp i Tyskland. Nytt personligt rekord och fjärde bäste svensk genom tiderna efter 2.11,50 i Berlin. Slog också ett dåvarande svenskt rekord på halvmaraton efter 1.02,09 i Japan. Även visat sin bredd med SM-brons på 5 000 meter och brons på nordiska mästerskapen i terräng.

Marcus Nilsson.
Marcus Nilsson.

Marcus Nilsson, Högby IF

Var på väg mot nytt personbästa i tiokampen i Götzis efter en urstark förstadag. Fick nöja sig med 7 883 poäng till slut och skador stoppade honom sedan från att ta en VM-biljett. Putsat sina personbästa i kula till 16,05, längd till 7,30, på 110 meter häck till 14.53 och 100 meter till 11,23.

Omar Ismail.
Omar Ismail.

Omar Ismail, Högby IF

Tog terräng-SM-guld i P19-klassen och sedan avlöste landslagsuppdragen varandra. Silver på Nordiska mästerskapen. 20:e plats på terräng-EM. Åtta i klubblags-EM. Blev sedan skadad på VM och var borta från löpningen i ett halvår - men har kommit tillbaka starkt.

DAM

Lovisa Karlsson.
Lovisa Karlsson.

Lovisa Karlsson, Högby IF

Slog personligt rekord i sjukamp med 5 559 poäng och blev sedan nia på U20-EM i mångkamp. Plockade hem sin första internationella titel när hon vann Nordiska mästerskapens U20-klass. Tre SM-guld inomhus på 60 meter häck, längd och tresteg i F19 och även brons för seniorer i mångkamp.

Julia Samuelsson.
Julia Samuelsson.

Julia Samuelsson, Högby IF

Personliga rekordet på 10.28,33 tog henne till U23-EM där hon inte kunde göra sig rättvisa på grund av sjukdom. Sin första medalj på senior-SM, silver på 3 000 meter häck. Silver även på U22-SM.

Ellen Persson.
Ellen Persson.
Annons

Ellen Persson, Högby IF

Nytt pers och niondeplats på Stockholm marathon med 2.43,57. Femma i Lidingöloppet. Dessutom seger i Kalmars halvmaraton och på pallen i Victorialoppet. Guld i K22 på SM-milen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons