Inför idrottsgalan: De kan bli årets fotbollsspelare 2019

Den 9 november är det dags för Ölands idrottsgala 2019 på Strand Hotell. Nomineringarna till de olika priserna har börjat att publiceras i papperstidningen de senaste veckorna. Här är spelarna som nominerats till prisen som årets bästa manliga och kvinnliga fotbollsspelare.
Ölands Idrottsgala • Publicerad 16 oktober 2019 • Uppdaterad 24 oktober 2019

HERR:

Marcus Lundberg.
Marcus Lundberg.Foto: Magnus Jansson

Marcus Lundberg, GAIF

Motivering: Årets kvarnligavinnare i GAIF har imponerat stort under sin första hela säsong på Glömmingelunden. Med en vass teknik och passningsfot så har den bolltrygga innermittfältaren ofta haft ett ord med i de offensiva chanserna – för att i nästa sekund vinna boll på defensiv planhalva. Lundberg var också bärande i lagets väg mot ÖM-guldet och prisades som bästa spelare i finalen.

Viktor Olofsson.
Viktor Olofsson.Foto: Magnus Jansson

Viktor Olofsson, GAIF

Motivering: Gjorde comeback efter sin ironmansatsning och allting var som vanligt igen. Den slitstarka maskinen kan återigen lägga en fin säsong i GAIF-tröjan bakom sig som bollvinnare, spelfördelare och allt däremellan. Har främst spelat mittback och innermittfältare den här säsongen, men har även fått täcka upp på flera andra positioner.

Armin Huseinovic.
Armin Huseinovic.Foto: Gustav Schön

Armin Huseinovic, Färjestadens GoIF

Motivering: 17 gjorda mål den här säsongen gav honom en fjärdeplats i division 4-seriens skytteliga. 25-åringens knorrade skott intill bortre stolpen har blivit ett karakteristiskt avslut och Huseinovic har ofta varit tungan på vågen för sitt Färjestaden. Har spetskvaliteter som få andra inom den öländska fotbollen.

DAM:

Ofelia Medhammar.
Ofelia Medhammar.Foto: Magnus Anderberg

Ofelia Medhammar, Färjestadens GoIF

Motivering: Skyttedrottning med 16 mål och har tagit ett ordentligt kliv i år. Skott från distans, springa genom försvaren och peta in bollar från nära håll. Medhammar gör mål på alla sätt och vis, samtidigt som hon ligger bakom mycket i Färjestadens anfallsspel.

Elin Olofsson.
Elin Olofsson.Foto: Magnus Jansson

Elin Olofsson, Färjestadens GoIF

Motivering: Tillbaka fullt ut på Tallhöjden så klev hon in resolut på mittfältet som lagkapten. Stor del i att det blev en fjärdeplats i serien. Ständigt på rätt plats och suger in bollarna. Sätter stopp för motståndarnas anfall långt upp i banan och serverar framåt. Dessutom målskytt tre gånger.

Josefine Lönn.
Josefine Lönn.Foto: Magnus Anderberg

Josefine Lönn, Färjestadens GoIF

Färjestaden har haft en stabil sista utpost med stark pondus i år. Styr upp försvarsspelet, är långt ute och hindrar anfall och har räddat många poäng. Näst efter serievinnaren Dösjöbro släppte Färjestaden in minst mål – 21 stycken på 22 matcher.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.