1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Inför idrottsgalan: De kan bli årets förening 2019

Den 9 november är det dags för Ölands idrottsgala 2019 på Strand Hotell. Nomineringarna till de olika priserna har publicerats i papperstidningen de senaste veckorna. Här är de tre föreningarna som nominerats till priset som årets förening 2019.
SSG:s innebandydamer vann division 2 i överlägsen stil förra säsongen.

SSG IF

Har haft ett framgångsrikt år både innanför innebandysargen och på fotbollsplanen. Innebandydamerna vann division 2 i överlägsen stil, samtidigt som herrarna säkrade nytt kontrakt som nykomling i sin division 2-serie. På Björkvallen ledde en storstilad höst till en kvalplats i division 5 och sedermera ett lyckat kvalspel, som innebär att fotbollslaget lirar i division 4 nästa säsong.

Lars ”Lajen” Johansson och Ingvar Nelson, Borgholm Bowls, plockade medaljer när historiens första bowls-ÖM avgjordes i februari.
Foto: Carin Svensson

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Borgholm Bowls

Den unga klubben rullade ut sina första klot år 2010 och är i dag en stor och betydande fläck på den svenska bowlskartan. Flera av utövarna tillhör den svenska eliten, samtidigt som klubben tar stort ansvar både när det gäller att att arrangera mästerskap och sprida intresset för sporten vidare.

En förening som har både bredd och spets. David Nilsson är Högbys största löparstjärna och har haft ett framgångsrikt år.

Högby IF

Föreningens friidrottare och löpare fortsätter att representera de rödvita färgerna på bästa sätt på tävlingar och mästerskap runt om i Sverige. I år har prestationerna skördat mängder av SM-medaljer i olika sammanhang. En av flera höjdpunkter kom i juni när Högby blev bästa förening på SM-milen i Stockholm.

Läs mer

Öland

Kalmar: Kronprinsessparet besökte länssjukhuset

Länssjukhuset i Kalmar fick på fredagen besök av kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Kultur

Musik: Artisterna på Carlas café

Nu har Carlas café i Näsby på sydöstra Öland gjort klart sitt musikprogram för sommaren.

Öland

Bäst på Facebook: Mörbylånga kommun i Sverigetopp

Mörbylånga kommun är bäst av alla kommuner i Sverige på den sociala plattformen Facebook.

Sport

Arbetsbefriade TV-profilen cyklar Victorialoppet

”Det är första julimånad som jag är ledig sedan 1993”

Öland

Kommunalrådet: ”Vi får inte slappna av”

”Reserestriktionerna är upphävda, men alla andra restriktioner finns kvar”, poängterar Ilko Corkovic.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.