unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Inför idrottsgalan: De kan bli årets förening 2019

Den 9 november är det dags för Ölands idrottsgala 2019 på Strand Hotell. Nomineringarna till de olika priserna har publicerats i papperstidningen de senaste veckorna. Här är de tre föreningarna som nominerats till priset som årets förening 2019.
SSG:s innebandydamer vann division 2 i överlägsen stil förra säsongen.
SSG:s innebandydamer vann division 2 i överlägsen stil förra säsongen.

SSG IF

Har haft ett framgångsrikt år både innanför innebandysargen och på fotbollsplanen. Innebandydamerna vann division 2 i överlägsen stil, samtidigt som herrarna säkrade nytt kontrakt som nykomling i sin division 2-serie. På Björkvallen ledde en storstilad höst till en kvalplats i division 5 och sedermera ett lyckat kvalspel, som innebär att fotbollslaget lirar i division 4 nästa säsong.

Lars ”Lajen” Johansson och Ingvar Nelson, Borgholm Bowls, plockade medaljer när historiens första bowls-ÖM avgjordes i februari.
Lars ”Lajen” Johansson och Ingvar Nelson, Borgholm Bowls, plockade medaljer när historiens första bowls-ÖM avgjordes i februari.
Foto: Carin Svensson

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Borgholm Bowls

Den unga klubben rullade ut sina första klot år 2010 och är i dag en stor och betydande fläck på den svenska bowlskartan. Flera av utövarna tillhör den svenska eliten, samtidigt som klubben tar stort ansvar både när det gäller att att arrangera mästerskap och sprida intresset för sporten vidare.

En förening som har både bredd och spets. David Nilsson är Högbys största löparstjärna och har haft ett framgångsrikt år.
En förening som har både bredd och spets. David Nilsson är Högbys största löparstjärna och har haft ett framgångsrikt år.

Högby IF

Föreningens friidrottare och löpare fortsätter att representera de rödvita färgerna på bästa sätt på tävlingar och mästerskap runt om i Sverige. I år har prestationerna skördat mängder av SM-medaljer i olika sammanhang. En av flera höjdpunkter kom i juni när Högby blev bästa förening på SM-milen i Stockholm.

Läs mer

Brf Badvakten i Borgholm – byggstarten kan anas.

Öland

Rekordlägenheten såld - då är de i mål: ”Bra bit på väg”

Sexton sålda, åtta reserverade – Borgholms exklusivaste byggprojekt med hyresrätter där de största och översta gräver runt åtta miljoner hål i plånboken närmar sig startbeslut.

Campings ägare Anders Jonsson pekar ut platsen där de nya stugorna ska byggas.

Öland

Klart: Då tas första spadtaget på omtvistad stugby

Det har tagit sin tid med nekanden och överklaganden. Men nu ska det första spadtaget på Kapelludden AB:s stugby tas.

Magnus Lagerlöf, Peter Sandwall, Maria Jansén och Örjan Molander med flera träffades på onsdagen för komma närmare en lösning i frågan om ett öländskt historiskt museum.

Öland

Historiskt museum på Öland: ”Ett stort steg på vägen”

Ett historiskt öländskt museum skulle kunna stå färdigt i Ekerum våren 2024. På onsdagen träffades inblandade intressenter för att diskutera förutsättningarna.

P17-landslaget kommer till Öland, bilden är från en match 2012 mot Slovakien.

Sport

Klart: Hit kommer fotbollslandslaget

"Hemlig ort” – nu vet vi: ”Klart de väljer Sveriges bästa träningsanläggning för fotboll!”

Lektor Ludvig Papmehl-Dufay leder studentgrävningarna i Gamla Skogsby och Lina Drott (i mitten) ansvarar för kommunikation och information.

Öland

Spännande – hur stort är järnåldershuset?

När Linnéuniversitetet började med utgrävningarna vid järnåldersgården i Gamla Skogsby för ett år sedan trodde man att det var en byggnad på 8x8 meter. Nu har man fått andra besked.

Tungt skördefestrally på norra Öland

Öland

Tungt skördefestrally på norra Öland

Veteranlastbilar och andra veteranfordon från hela Sverige deltar.