Annons

IFK visade fin moral två gånger om

Först en kalldusch med 0–1, sedan 2–2 trots spelövertag i andra. Men Borgholm lyckades ta en seger med 4–2 mot IFK Kalmar B.
– Det blir ingen panik för vi vet att vi är det bättre laget, säger tränare Andreas Prins.
Fotboll, div. 3 • Publicerad 23 april 2018
Lagkapten Matea Corkovic gjorde ett av målen.
Lagkapten Matea Corkovic gjorde ett av målen.

– Det såg bra ut, vi var heta och laddade och kom ut stenhårt. Gör en riktigt bra första kvart, ska ha 1–0 och 2–0, berättar ”Prisse”.

Men hade fotboll varit så logiskt hade det inte varit världens mest populära sport att titta på. IFK Kalmar kontrade in 1–0.

Annons

– Men det blir ingen panik för vi vet att vi är det bättre laget. Tjejerna tror på vår spelidé och på sig själva, det är viktigast av allt. De är duktiga fotbollsspelare allihop.

IFK jobbade sig in i matchen igen och vände till 2–1 på fem minuter.

– Vi vaknar till liv snabbt igen. Riktigt härligt.

Nytt bakslag i andra – 2–2.

– Satans skit tänker jag. Då är det starkt igen att vi tror på vårt spel, rullar, skapar chanser.

Det gav utdelning, 3–2 i 80:e och spiken i kistan några minuter senare.

– De har en riktigt duktig målvakt som tar ett par bollar som inte ska gå att ta. Annars hade vi avgjort tidigare, säger ”Prisse” efter premiärvinsten, han berömmer mittbacken Emelie Petersson och Josefine Silverstrand som släpande mittfältare.

– Vi ska inte slå oss på bröstet för mycket men kul att se att vårt spel ger frukt direkt. Vi visar på en jäkla inställning och bra lagmoral.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons