Annons

IFK-tränaren: ”Ett fiasko om inte Färjestaden vinner”

En tredjeplats i Emmaboda tidigare under vintern.
Men IFK Borgholm räknar inte med någon medaljstrid i hemmahallen.
– Vi siktar på att gå vidare från gruppen, säger tillfälliga tränaren Sabrina Petersson.
Futsal, PAIF-cupen • Publicerad 11 januari 2019
Rutinerade Sabrina Petersson har varit både tränare och spelare under inomhussäsongen. Men hon vill inte fortsätta coacha utomhus: ”Jag vill bara ägna mig åt att spela”.
Rutinerade Sabrina Petersson har varit både tränare och spelare under inomhussäsongen. Men hon vill inte fortsätta coacha utomhus: ”Jag vill bara ägna mig åt att spela”.Foto: Magnus Jansson

IFK Borgholm tog en bronspeng i Vi mot cancer-cupen i Emmaboda i mitten av december. Nu tar man plats i grupp A, som på förhand får anses vara den lättaste gruppen på papperet.

– Det håller jag väl med om. Men samtidigt vet man aldrig vad RM och Team Södermöre kommer med för andralag. Jag vet heller inte om det är något lag som vill vinna vår grupp eftersom att tvåan från Färjestaden-lagens grupp väntar då, säger IFK:s Sabrina Petersson.

Annons

Vad blir målet för er?

– Vi får ändå vara medvetna om att vi är ett division 3-lag i en cup med massa lag från tvåan och ettan. Vi siktar på att gå vidare från gruppen, det är målsättningen. Det är ju ändå åtta av tolv lag som gör det, så det borde vi kunna klara.

Hur gör man för att slå Färjestaden?

– Det borde ju rimligtvis gå att störa dem, men det är klart att de ska vinna. För deras del är det ju ett fiasko om de inte gör det. Jag skulle ändå kunna tänka mig att ”Prisse” och Team Södermöre kan störa dem om han spelar med sitt bästa lag. Visst, det kanske är lite tråkigt att Färjestaden vinner varje år, men det är ju det bästa laget.

Josefin Nilsson har problem med ett knä sedan hösten och spelar inte inomhus, samtidigt som Matea Corkovic har futsalkontrakt med RM. I övrigt är alla spelare tillgängliga, inklusive tillfälliga tränarduon Petersson och Anna Nyman.

IFK Borgholm står fortfarande utan tränare inför utomhussäsongen.

– Jag kommer definitivt inte köra vidare. Jag vill bara ägna mig åt att spela. Det är lite synd att det går så trögt med att hitta någon ny, det blir segt att vänta, säger Sabrina Petersson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons