IFK tillbaka som vinnare – "Lyssnat på Mörby om vår akilleshäl”

Det är systrarna Nilsson som dominerar framåt i år för Borgholm. Mot Smedby/Trekanten gjorde ”Josse” Nilsson två pytsar och Sandra en balja.
Efter två förluster vann IFK igen – men fick samtidigt mittbacken Emelie Petersson skadad.
Fotboll, div. 3 dam • Publicerad 11 juni 2018
Systrarna Nilsson levererar. Sandra har gjort fyra mål, Ida tre och Josefin Nilsson fem.
Systrarna Nilsson levererar. Sandra har gjort fyra mål, Ida tre och Josefin Nilsson fem.

– Smedby måste ha lyssnat på Mörbylånga om vad som är vår akilleshäl, de körde många långa bollar bakom vår backlinje i första halvlek men vi löste det bra och Johanna (Koefoed) håller oss kvar med några viktiga räddningar.

IFK:s formsvacka skulle vända. Och detta genom att Josefin Nilsson utnyttjade sin beryktade snabbhet, forsade fram i djupet och gjorde 1–0.

– Hon är omöjlig att matcha i de lägena. Psykologiskt väldigt viktigt, precis innan paus. Det gav en extra boost.

I andra halvlek var Borgholm betydligt hetare. Smedby kvitterade men systrarna Nilsson svarade – första gjorde Sandra 2–1, sedan punkterade ”Josse” matchen efter att åter ha satt full fart från mittfältet och runnit igenom.

– ”Josse” kliver fram idag. Vår styrka är att många kan göra mål och det var en laginsats idag. Inte vår bästa match men tre poäng som var viktiga, säger ”Prisse”.

– Helt plötsligt blev det här en sexpoängsdag för oss.

Serieledande Mörbylånga förlorade nämligen sin match. Därmed har IFK nu bara fyra poäng upp till toppen. Laget åkte dock på ett tungt avbräck då Emelie Petersson, stabil mittback under säsongen, fick en fraktur på två ställen i handleden.

– Efter en ful tackling där de klippte benen på Emelie föll hon till marken och landade på armen. Det gjorde så ont efter ett tag, handleden blev helt blå, att hon fick åka till sjukhuset och hon blir borta i minst några veckor.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.