1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

IFK–talangerna: ”Har något stort på gång”

Det är en talangfullt och ruskigt sammansvetsat IFK som tagit klivet upp i femman.
– Vi är ett ungt gäng på tio–elva spelare nu i a–laget som känt varandra sedan vi var två–tre år. Vi hittar varandra automatiskt på plan, berättar Axel Petersson.
Riktiga lirare både på och utanför plan. Axel, ”Malle” och resten av det unga gänget spelar antingen fotboll eller TV–spel ihop på fritiden.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Väldigt många kan spela i division två eller tre framöver, det är så mycket talang av oss och alla vill utvecklas, säger Malsor, ”Malle” Ulaj.

– Vi har en grym potential i laget, om alla vill och är beredda att offra tiden tror jag vi kan komma riktigt långt tillsammans.

Vi träffas nere i ”bunkern” hemma hos Axel. Sängeröverkastet, tröjor längs väggarna ett par bollar avslöjar att han vurmar för Liverpool och Barcelona. På bordet ligger TV–spelen med FIFA.

– Vi gillar att hänga med varandra och då blir det rätt mycket TV–spel. Vi är typ tio–elva pers i laget som har hållit ihop superlänge, sedan vi var två–tre år bara, berättar Axel.

Han har varit inne en vända i Kalmar FF, tränat och spelat matcher.

– De har frågat rätt mycket om jag ville komma in permanent. Men nu när vi har något stort på gång i IFK vill jag vara del av det. Det är en oerhört skön klubb, jag trivs jäkligt bra här. Gänget är värt mycket, att vi polare spelar ihop, säger han, och ”Malle” är inne på samma linje.

– Det skulle vara kul att spela högre upp men samtidigt vill jag spela med just Borgholm.

Hur stor roll spelar det på plan, att ni är så tighta polare?

– Vi har spelat ihop i elva år. Vi vet var alla vill ha bollen, man vet hur alla funkar och mycket går automatiskt. Det är en jättestor fördel.

Inför den här säsongen har Axel lite problem med höftböjarna.

– Musklerna är för korta så när jag anstränger mig gör det ont direkt. Sjukgymnasten tror det beror på att jag växt snabbt senaste tiden så att inte kroppen hänger med. Det är vila och rehab som gäller nu, jag tror att det blir svårt att vara med i premiären men lite därefter. Det är ganska vanligt och ska försvinna naturligt.

Förra året exploderade laget i en segersvit som aldrig såg ut att ta slut och tog sig upp i division 5. Axel och ”Malle” var två givna kuggar på mitten.

– Vi körde dubbelt ifjol U17–laget, a–lag och ibland b–lag. Så det blev nog säkert 50 matcher styck för oss två. Och väldigt mycket träningar, ibland fyra träningar och två matcher en vecka, säger ”Malle”

– Det är så man utvecklas mest så det är bara kul.

Var det jobbigt nån gång?

– Nä, då hade man nått att göra.

Och träningsfliten är fortsatt hög.

– Vi har tränat mycket fysiskt på gym för att bli tyngre. Vi brukar gå ner fyra–fem stycken ihop, då är rätt kul. Vi har tränat jäkligt hårt och känns förberedda för en högre division.

Vad är ”Malles” styrkor?

– Jag skulle säga spelförståelsen, Malle har bra tillslag och ser öppnande passningar. Bra blick.

Axel då?

– Väldigt teknisk. Spelförståelse, riktigt fin vänsterfot. Han har allt.

Läs mer

Öland

Sökinsats: Försvunnen 70-årig man återfunnen

En 70-årig demenssjuk man försvann vid 15-tiden på fredagen i trakten kring Rälla.

Öland

Hedmans hörna: Polarisering stad - land i en ny dimension

Det går inte att komma ifrån det. Hur vi än blockerar hjärnan och eventuell aktivitet i densamma så finns det där – viruset.

Familj

Vigda

Maria-Magdalena Adéen och Thomas Nyholm

Öland

Sommarrösten: Cecilia Uddén om sin öländska uppväxt och livet som Mellanösternkorre

Dagens öländska sommarröst är Cecilia Uddén som bland annat berättar om när hon blev kidnappad av Hizbollah.

Öland

Polisen vill ha tips om rånarbilen - de två misstänka släppta

Bilen som rånarna flydde i efter rånet mot Ica i Böda stals i närheten av Båstad för två veckor sedan och hade skyltats med falska tyska nummerplåtar.

Rånarjakten

Bildextra: Här flyr rånarna efter att ha kört av vägen!

Fotograf fångade rånarjakten på Öland i natt