Annons

IFK nära knipa kvalplatsen: ”vemodigt”

Borgholm gjorde sitt jobb i sista omgången. Men vändningen mot Rödeby var inte nog och Kristianopel lyckades avgöra sin match med fem minuter kvar. Därmed en tredjeplats för ”Prisses” gäng i hans sista match.
– Det känns i själen efter sju år som tränare här. Men en fantastiskt härlig känsla att avsluta såhär.
Fotboll, div. 3 dam • Publicerad 1 oktober 2018
Josefin Nilsson dominerade sista matchen: ”hon kan springa från kortsida till kortsida i 90 minuter och tackla längs vägen. ”
Josefin Nilsson dominerade sista matchen: ”hon kan springa från kortsida till kortsida i 90 minuter och tackla längs vägen. ”

Det blev ingen vandring i parken mot nästjumbon Rödeby.

– Jag förstår inte hur de kan ligga där de ligger. Vi har mycket nerver i första halvlek men gör en jäkla bra match, säger tränare Andreas Prins.

Annons

Gästerna tog ledningen i andra men IFK svarade inom kort.

– Yrvädret Amanda Petersson kommer in och gör mål på sin första bolltouch.

Och med kvarten kvar avgjorde Ida Nilsson.

– Rättvist, vi är det bättre laget. Tjejerna sliter och kämpar i 90 minuter och det är en fantastisk känsla att avsluta med en vändning och seger.

Det blev rafflande ända in i mål av serien. Kristianopel behövde förlora för att IFK skulle sno kvalplatsen uppåt – och hade 0–0 mot Smedby/Trekanten innan de lyckades avgöra med fem minuter kvar.

– Vi gjorde vad vi kunde. Jag är skitstolt över tjejerna, säger ”Prisse” som främst berömmer Josefin Nilsson för sista matchen.

– Hon är en stenhård maskin på mitten. Fick en ny position i år och har tagit den med bravur, arbetskapaciteten är magisk, hon kan springa från kortsida till kortsida i 90 minuter och tackla längs vägen.

För Andreas Prins var det sjunde och sista året som tränare för Borgholms herr– och damlag.

– Absolut är det vemodigt och känns in i själen. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Jag har träffat tjejerna var tredje dag det här året, vi är nästan som en familj, säger ”Prisse”.

– Allt har sin tid och nu och de är väl säkert lite glada i föreningen att de slipper mitt gnäll och tjat, haha.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons