Annons

IFK fixade RM–kalaset – med medelålder under 18 år

När IFK låg under med 0–2 mot Torsås/Norra Tång var det många i RM–lägret som tänkte att striden om seriesegern skulle pågå in i sista omgången. Men det var en detalj de missat:
– Vi har inte förlorat en enda andrahalvlek i år, säger Edin Dzananovic, tränare Borgholm.
Fotboll, div 5 • Publicerad 1 oktober 2018
Malsor Ulaj klev ner och ägde mittfältet i andra halvlek mot Torsås.
Malsor Ulaj klev ner och ägde mittfältet i andra halvlek mot Torsås.

Det gjorde inte IFK den här gången heller.

– Det var en match med två ansikten. Vi är tagna av stundens allvar i första men jag säger till killarna att ha kul och njuta i andra halvlek.

Annons

Just andra akten är IFK:s grej i år.

– Nu jinxar jag väl skiten ur det här inför sista omgången, haha. Vi kan vara trögstartade i matcherna men vi har har inte förlorat en enda andrahalvlek i år.

IFK flyttade om en del och Malsor Ulaj klev ner och dominerade på mitten. Med en 40 meters crossboll spelade han fram Axel Petersson som gjorde 2–2 med drygt 20 minuter kvar.

– Vi gör det jädrigt bra som lag, jag är så imponerad av de här grabbarna. Vi hade en medelålder på 18,4 när vi vann med 8–1 mot Gullabo och vi blir bara yngre och yngre, den här matchen är vi nere på 17,4. Vi har minst sagt en ljus framtid, säger Edin som berömmer ”Malle” och Jacob Karlström.

Torsås var pressat att vinna för att kunna knipa seriesegern och gick ner på trebackslinje.

– Men de skapar inte så mycket på slutet. Vi spelar för varandra med bravur.

2–2 var ett resultat som gav guldjubel för RM på Runvallen.

– De har tackat mig på Twitter. Jättekul att vi kunde hjälpa till, jag sa att vi skulle göra vad vi kunde. Det är bra för Öland att RM går upp och de är värda seriesegrare.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons