GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Högsrums hjärta och spjutspets

Trots att Martin Persson gjort massor av mål och varit en av Högsrums mest betydelsefulla spelare under flera säsonger har han aldrig haft viljan att flytta till en annan klubb. Inte ens när klubben under perioder haft svårt att få ihop en trupp.
– Nä, jag spelar fotboll enbart för att det är kul och då ska det göras där jag har lite känsla för laget och klubben.
Fotboll, division 6 • Publicerad 21 april 2018
Många har lämnat. Martin Persson, husbilsförsäljare till vardags, sitter kvar vid ratten.
Många har lämnat. Martin Persson, husbilsförsäljare till vardags, sitter kvar vid ratten.

Han har varit moderklubben trogen nästan hela sitt liv. Undantaget var säsongerna 2005–2006 då han spelade för RM. Nu har Högsrums trotjänare Martin Persson, 31, blivit en av de mest rutinerade i laget.

– Det har blivit många år. Det är ju så när man bor i byn och är uppväxt där. Då vill man att det ska leva vidare och vara likadant som när man själv var liten och växte upp i pojk- och ungdomslagen. Tyvärr är det ingen ungdomsfotboll kvar här nu, utan bara seniorlaget. Men det kanske uppstår någon gång i framtiden. Man vet aldrig.

Att återväxten är ett problem är inget nytt i Högsrum.

– Det har skrivits mycket om att det har varit manfall i Högsrum och att det har sett dåligt ut. Men ärligt talat har det varit så här de senaste fem-sex åren, att det har varit ont om folk och så har har man ändå lyckats lösa det när säsongen är igång.

Det låter tufft att få ihop det varje år?

– Det är så utvecklingen är. Det är inte så mycket ungdomar som fyller på i lagen längre. Så det är tufft. Ser man i vårt lag har vi fått in en del nya spelare sista veckorna som är lite yngre. Hade inte de kommit in hade jag nästan varit yngst i laget fortfarande. Och då är jag ändå 31 år. Så det kommer ingen generation under oss som fyller på.

Martin har under lång tid varit en lika pålitlig som frekvent målskytt i laget. Både som yttermittfältare och på senare år som anfallare. Men till den här säsongen kan det bli aktuellt att ta ett steg ned i banan.

–Vi får se. Det blir väl forward eller innermittfältare. Förr levde man på snabbhet och att man kunde springa. Nu är det väl tvärtom. Nu är man väl lite trögare och springer mindre.

Den som avgör det är tränaren Martin Andersson, som är ny inför den här säsongen. Ett större huvudbry för tränaren ser ut att bli målvaktsfrågan. Den tidigare målvakten, Mattias Sandell gick innan säsongen till seriekonkurrenten Mörbylånga. Ett tapp som är kännbart enligt Martin.

– Det är tufft för tillfället. Vi har några spelare som kan tänka sig att ställa upp från match till match, men de är inga målvakter utan utespelare.

Vad tror du om säsongen?

– Vårt fokus är att vi ska försöka ha samma lag från match till match. Det var problemet förra året då det var olika elvor varje match.

Vart tror du ni hamnar i tabellen?

– Ingen aning. För några veckor sedan stod det i tidningen att Högsrum näst intill var nedlagt, så idag är målet bara att vi ska ha kul.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.