Annons

Högbykvartett representerar Sverige i EM

Högby plockade hem lagguldet på terräng-SM i fjol.
I helgen representerar föreningen Sverige vid klubblags-EM i Portugal.
– Det är stort, säger ledaren Christer Persson.
Friidrott • Publicerad 3 februari 2019
Trion Love Carlsson, Omar Ismail och Ludvig Bjurelid ska tävla för Högby, tillsammans med nyförvärvet Abdi Khader.
Trion Love Carlsson, Omar Ismail och Ludvig Bjurelid ska tävla för Högby, tillsammans med nyförvärvet Abdi Khader.Foto: Privat

Högby IF-trion Omar Ismail, Love Carlsson och Ludvig Bjurelid sprang hem lagguldet i P19-klassen när terräng-SM avgjordes på Ekerum i slutet av oktober. Det öppnade upp för anmälan till EM för klubblag i portugisiska Albufeira.

Carl-Gustaf Nilsson skickade iväg papperna veckan efter.

Annons

– Det är lite häftigt, sannolikt en chans som aldrig kommer tillbaka för oss, sa Nilsson till ÖB-sporten i början av november.

Nu är det dags. Söndagens lopp i U20-klassen är 6090 meter långt och totalt 16 nationer deltar. Tävlingen avgörs via en gemensam start där de individuella resultaten räknas ihop. Precis som på SM.

– Det här är stort. Normalt sett är ju Sverige sällan med på den här tävlingen. Det är rätt tuff konkurrens, men jag tror faktiskt vi kan komma rätt långt fram, säger Christer Persson, ledare i Högby IF.

Gänget flög ner till Portugal under fredagen. Med på resan finns också ett nyförvärv. Antalet löpare i varje lag ska nämligen vara fyra och den fjärde platsen tar Abdi Khader hand om.

Khader har tidigare sprungit för KA 2 IF i Karlskrona, men har redan hunnit göra ett par framträdanden för Högby IF under vintern.

– Han ville komma till oss redan i somras, men övergångsperioden inom friidrotten är under hösten. Så han gick över till oss i november.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons