Annons

Högbyduon ordnade guldrepris

Söndag: DM-guld.
Onsdag: ÖM-guld.
Högbys Erik Karlsson och Nelly Össmar fullbordade en dubbel i Lofta.
Friidrott, terräng-ÖM • Publicerad 1 maj 2019
Totalt ett 50-tal löpare kom till start i senior- och ungdomsklasserna när årets terräng-ÖM avgjordes i Lofta.
Totalt ett 50-tal löpare kom till start i senior- och ungdomsklasserna när årets terräng-ÖM avgjordes i Lofta.Foto: Privat

Högby IF dominerade stort på söndagens terräng-DM i Oskarshamn. När onsdagens ÖM avgjordes i Lofta så fortsatte trenden. Föreningen tog hand om samtliga sex pallplatser i de två huvudklasserna.

Precis som på DM så var det Erik Karlsson, född -98, och Nelly Össmar, född -03, som beslagtog guldmedaljerna i herr- respektive damklassen.

Erik Karlsson och Nelly Össmar har båda vunnit DM och ÖM inom loppet av några dagar.
Erik Karlsson och Nelly Össmar har båda vunnit DM och ÖM inom loppet av några dagar.Foto: Privat
Annons

Karlsson styrde herrloppet från start och segertiden skrevs till 13.40 över de fyra kilometerna. Men han upplevde tuff konkurrens från flera lagkamrater.

Christoffer Fogel släppte täten en bit in i loppet men kom tillbaka starkt och var till slut bara fem sekunder efter segrande Karlsson i mål. Nils Hammaräng Grip, som funnits med i täten hela vägen, slutade trea.

– Erik fortsätter sin fina segersvit. Han vann ju bland annat Skälbyloppet för ett tag sedan och är i väldigt fin form, säger Högbys Carl-Gustaf Nilsson.

Nelly Össmar sprang i mål på tiden 16.32. Med den noteringen var hon nästan två minuter före tvåan Towa Nilsson och trean Amanda Håkansson.

– Det var rätt klart på damsidan. Nelly vann stort.

Totalt ett 50-tal deltagare kom till start i årets mästerskap.

– Det var ett jättefint arrangemang av Föra AIK med en bana som låg väldigt fint längs med kusten. De ska ha en eloge. Det enda som störde var en regnskur vid prisutdelningen. En välbehövlig sådan förvisso, men kanske inte just då, säger Carl-Gustaf Nilsson.

Högby IF hade också flera representanter som sprang Växjöloppet på onsdagen. Där utmärkte sig bland annat Anton Rehn, som vann herrloppet över 21 kilometer på tiden 1.12.06. I herrloppet över 10 kilometer blev det pallplatser för Andreas Davidsson (tvåa, 32.20) och Ludvig Bjurelid (trea, 33.37).

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons