Annons

Helgens matcher: ”Här kan man utan glasögon se en brytpunkt”

ÖB-sporten ger förutsättningarna inför helgens innebandymatcher.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Innebandy • Publicerad 4 november 2023 • Uppdaterad 6 november 2023
”Jacke” Lingmert borde kunna bidra med en och annan poäng i helgens bottenmöte.
”Jacke” Lingmert borde kunna bidra med en och annan poäng i helgens bottenmöte.Foto: Kalle Karlsson

SSL dam

Söndag: Täby FC IBK (3)-FBC Kalmarsund (10)

Kommentar: Sommarens silly-vinnare Täby tar emot. Laget är bra mycket mer namnkunnigt i år än vad det var i fjol efter att FBC-bekantingen Alexander Brinkmann plockat in storstjärnor som Klara Molin och Hanna Nordstrand som han snodde åt sig framför näsan på just FBC. Ett känsligt möte för Moa Tschöp som har en historia med Täby där uppbrottet har lämnat många frågetecken. Täby är bra, men att Kalmarsund kan störa även jättarna i serien bevisades senast. Hittas den prestationen igen, då får Täby jobba för segern.

Division 2 dam

Annons

Söndag: Mörbylånga GoIF (8)-Hovshaga AIF (1)

Kommentar: Första poängen lär få vänta. Samtidigt som öländskorna inlett serien med två förluster har HAIF fyra raka segrar. Växjö-laget verkar vara ett målglatt gäng och som inte verkar hålla igen. 35 mål framåt på de inledande matcherna är starka papper. MGoIF brukar ha en förmåga att kunna stänga ner offensiva lag, men detta blir en svår nöt att knäcka. Allt annat än en bortaseger vore en stor skräll.

SSL herr

Lördag: Linköping IBK (5)-FBC Kalmarsund (7)

Kommentar: Dags för revansch efter cup-debaclet! Att inställningen är Kalmarsunds dilemma är enkelt att förstå med tanke på vad som hände mot Falun. Nu får det inte bli någon baksmälla efter den insatsen. Kalmarsund måste behålla sin ödmjukhet och förstå att de faktiskt inte ens är favoriter här. Enligt många experter slår de i underläge här, men jag tror att FBC kan fortsätta leva på känslan att de ska fortsätta bevisa vad de går för. Nås en högsta nivå här, då blir det seger.

Allsvenskan herr

Söndag: Warberg IC (2)-FBC Kalmarsund Ungdom (9)

Kommentar: Första matchen där Kalmarsund Ungdom går in som rejäla underdogs. Visst, i premiären kanske inte många trodde på dem, men detta är något annat och det är vida känt att ungdomarna älskar det. Att åka till västkusten utan att ha något att förlora passar laget. Om Adam Nilsson kommer till spel trots skadekänning finns det stora möjligheter till en riktig praktskräll här. Kan man bara vara med från start och få en positiv känsla är detta ett öppet möte. Keepern Victor Johansson-Steen blir en nyckel här.

Division 3 herr

Söndag: Alvesta IBK (2)-SSG IF (9)

Kommentar: Två raka segrar ställs mot två raka torsk. Alvesta kommer från en rejäl urladdning där de lyckades derbyslå Moheda borta. SSG har fått erfara hur bra Moheda är, de kommer med andra ord få bekänna färg rejält här. Nu gäller det att sätta försvarsspelet och vara mer än kliniska när målchanserna kommer, annars finns det inte mycket att hämta här. SSG får ursäkta, men tredje raka förlusten kommer med största sannolikhet här.

Division 4 herr

Lördag: Sandbäckshults IBK (8)-Borgholms IBK (7)

Kommentar: Ett riktigt bottenmöte där jumbon tar emot nästjumbon. Men, känslan är att BIBK inte kommer vara där nere och harva mycket längre. Här kan man utan glasögon se en brytpunkt. Islossningen ligger nära till hands. Förmodligen kommer Borgholm kunna vända hem med ett större självförtroende och de första poängen sedan återstarten. Frågan är vem som kan dra iväg i den interna poängligan, för här finns det stora möjligheter att sätta dit en och annan extraboll.

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons