Annons

Hårt jobb gav IFK-seger: ”Känslan är fantastisk”

IFK Borgholms förlustsvit stannade på fyra matcher. Mot Möre tog man en efterlängtad seger med 2–1. Vinstreceptet var hårt jobb, enligt Edin Dzananovic.
– Det här var ett bevis för att man måste jobba hårdare än motståndarna för att vinna matcherna.
FOTBOLL, DIV. 5 • Publicerad 27 juni 2018
Axel Petersson fick beröm av IFK-tränaren.
Axel Petersson fick beröm av IFK-tränaren.

IFK kom till Loverslunden med fyra raka förluster i bagaget. Och det var Möre, som inför matchen låg sex poäng före i tabellen, som tog tag i spelet direkt. Hemmalaget rullade runt bollen fint och IFK fick ägna första delen av matchen åt att hitta positionerna och ligga rätt i banan.

Men gästerna gjorde ändå första målet genom Anton Jonsson. Efter det kom IFK in i matchen allt mer och skapade flera chanser för att utöka, men 1–0 stod sig till halvtid.

Annons

I inledningen på den andra halvleken fortsatte IFK att skapa chanser, men med 25 minuter kvar kvitterade Möre till 1–1. Målet fick hemmalaget att trycka på ännu mer för ett segermål. Men mitt i pressen stack IFK upp genom Mazen Mohamed som skar in från kanten och sköt in bollen från en snäv vinkel via målvakten.

– Därefter jobbade vi väldigt mycket med att rida ut stormen och spela jättetråkigt med att slå mycket långt. Men lik förbannat tre välbehövliga poäng, säger IFK-tränaren Edin Dzananovic.

Efter en tyngre period med fyra raka förluster var det här en välbehövlig vinst för IFK.

– Ja, känslan är fantastisk. Vi har vunnit en tight match som är lite av ett bevis för både oss och spelarna att man måste jobba hårdare än motståndarna för att vinna matcherna.

– Det här var faktiskt ett av de bättre lagen som vi har mött. För de rullade boll väldigt mycket och i vanliga fall hade det varit vi som tryckt på i slutet, men i den här matchen var det omvänt. Det var ett väldigt bollskickligt lag som skapade oro ända in i sista minuten egentligen.

Vill du lyfta fram någon enskild spelare efter den här insatsen?

– Jag skulle kunna lyfta många, men jag tycker att Nils Tukia gör en jättebra match som mittback. Han har spelat vänsterback hela säsongen, men här gjorde han det som mittback och gjorde det kanon. Annars är det Ali (Hussein) och Axel (Petersson) jag vill framhålla också.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons