Annons

Här går staven av för Marcus Nilsson: ”Inte så vanligt”

Marcus Nilsson inledde stavtävlingen i EM:s tiokamp med att klara både 4,50 och 4,60. Men när han skulle försöka på 4,70 hände det som inte får hända. Staven gick i tre delar.
– Det kan vara någon defekt på staven eller för hög belastning på något sätt, säger Calle Nilsson som är på plats i Berlin.
FRIIDROTT • Publicerad 8 augusti 2018
Marcus Nilssons stav går av.
Marcus Nilssons stav går av.Foto: SVT

Högby IF-stjärnan Marcus Nilsson har haft ett tufft EM hittills med magproblem under den första dagen, vilket påverkade resultatet i framför allt diskus och 400 meter.

Under onsdagen var det dags för stavtävling. Och där klarade Nilsson både 4,50 och 4,60 på första försöket. Men när han skulle hoppa på 4,70 gick staven av.

Annons

– Det är inte så vanligt. Det kan ju hända någon gång ibland, men inte så ofta, säger Calle Nilsson som satt på läktaren under tävlingen.

Varför blir det så?

– Det kan vara någon defekt på staven eller för hög belastning på något sätt. Det är svårt att säga. Den kan vara för mjuk också.

Trots stavfadäsen gjorde en skärrad Nilsson ytterligare försök på höjden med en ny stav, men utan framgång.

– Det är inte så ofta de fortsätter att hoppa när en stav går av, så det är starkt av Marcus att göra det. Och så fick han ta en styvare stav som man normalt använder vid högre höjder.

I och med att Marcus Nilsson har ett personligt rekord i stav på 5,10 så var 4,60 ett rejält poängtapp i den totala ställningen.

Men det som framför allt har påverkat Marcus insats hittills under EM har varit en krånglande mage.

– Med hänsyn till det var det en väldigt stark hoppning han gjorde – framför allt när han satte pers i längd. Höjd var bra också. Men däremot fanns inte kraften i kulan riktigt och på 400 hade han ont i magen när han sprang. Men trots det har han ju kämpat på bra, säger Calle Nilsson som inte är helt säker på att Marcus kommer fullfölja tävlingen under onsdagskvällen då spjut och 1500 meter väntar.

– Nu fick han väl mer ont i hälsenan igen efter stavhoppandet. Vi får hoppas på en fortsättning, men det är inte hundra riktigt. Han kanske inte äventyrar så mycket om det gäller en tionde eller en tolfte plats.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons