Annons

Här är förutsättningarna inför helgens matcher

En fullspäckad innebandyhelg väntar med sammanlagt åtta matcher av öländskt intresse. ÖB-sporten går igenom förutsättningarna inför mötena.
Innebandy • Publicerad 22 november 2019

SSL, herr

Lördag: FBC Kalmarsund (6) - IBF Falun (2)

Annons

Kommentar: En av säsongens tuffast bortafajter mot Storvreta förra helgen. Nu väntar en av säsongens svåraste hemmamatcher när giganten Falun kommer på besök. På förhand förväntar sig ingen att FBC ska ta poäng här och hemmalaget, som bröt förlustsviten i onsdags, kan spela helt utan press och bör känna stor inspiration. En så kallad hedersam förlust ligger nära till hands som utgångsläge. 3-5.

Division 1, herr

Söndag: FBC Kalmarsund Ungdom - Jönköping IBK Ungdom

Kommentar: En oväntad förlust borta mot bottenlaget Sävsjö senast. Ett förmodat revanschsuget FBC Ungdom ska verkligen inte behöva gå på samma mina igen. Jönköping är superjumbo med noll poäng efter åtta omgångar och känslan är att bara underskattning kan hindra tre hemmapoäng här. Vi tror på en klar seger. 8-2.

Division 2, herr

Fredag: SSG IF (9) - Slätafly/SK IBK (6)

Kommentar: Efter fem raka förluster så fick SSG segerjubla igen. Förvisso mot Månsarp, ett av seriens nollpoängslag. Slätafly besegrade det andra, Nässjö, med klara 8-0. Gästerna är ett av seriens tätaste lag bakåt och har haft betydligt framgångsrikare höst än SSG. Problemet i hemmalaget kvarstår, man har allt för långa och djupa dalar i sin matcher. Det redde ut sig senast, men här har man inte råd med det. 4-6 till Slätafly.

Division 4, herr

Lördag: Ljungbyholms GoIF (8) - Mörbylånga GoIF (9)

Kommentar: Spontana känslan: Det här mötet kan sluta precis hur som helst. Robin Anderssons Mörbylånga har svarat för några platta insatser hittills under hösten och bara tagit en seger på sju matcher. Sett till resultatraden så verkar Ljungbyholm vara ett mer stabilt gäng, vilket trots allt får ge hemmalaget favoritskapet. Ska vi säga typ 4-1?

Annons

Allsvenskan, dam

FBC Kalmarsund (3) - IBK Göteborg (4)

Se separat artikel:

Division 1, dam

Fredag: Craftstadens IBK (1) - FBC Kalmarsund Ungdom (3)

Kommentar: Craftstaden, Värnamo och FBC Ungdom – 14, 13 och 12 poäng. Den överlägsna topptrion har redan gjort ett ryck i tabellen och det lär bli en spännande kamp lagen emellan ända fram till våren. Utgången i de här toppmötena kan visa sig fälla avgörandet. Båda klubbarna är sprängfyllda av duktiga och skolade spelare och det här lär bli ett jämnt och välspelat derby. ÖB-sporten tippar med hjärtat: 3-4.

Lördag: Vetlanda IBF (7) - SSG IF (6)

Kommentar: SSG har haft ett hackigt spelschema på sistone och nu är det dags för den tredje långa bortamatchen i rad. Vetlanda stretade emot bra mot Craftstaden i sin premiärmatch för en månad sedan, men sedan dess har inte resultaten skrämt någon. Gästerna får gå som favorit och har chansen att plocka andra raka segern. 2-6.

Division 2, dam

Söndag: FBC Karlskrona B (2) - Mörbylånga GoIF (7)

Annons

Kommentar: Tekning kl. 10.00 i Blekinge. Det vill till att Mörbylånga är morgonpigga, för man behöver vara på tårna från start. Reservlag är alltid reservlag och matchtrupperna kan skifta i kvalitet, men Karlskronas bilaga har gått starkt hittills och bortapoäng här skulle vara en stor skräll. 7-1.

Magnus JanssonSkicka e-post
Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons