1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Händelserikt 2019 för årets galagäst

Smålänningen Petronella Ekroth spelar inte bara fotboll för allsvenska Djurgården. Hon syns också i tv-rutan som expertkommentator. På lördag gästar hon Ölands idrottsgala.
Petronella Ekroth kommer till Ölands idrottsgala på lördag. Men först ska hon föreläsa i Kalmar.

På lördag gästas Ölands idrottsgala av fotbollsstjärnan Petronella Ekeroth.

– Det ska bli jättekul att åka hem eller vad man ska säga. Jag är ändå från Oskarshamn, så man får väl ändå säga så, säger Petronella Ekroth.

Senaste året beskrivs lite som en natt och dag-upplevelse. Sommaren 2018 lämnade hon Djurgården för storklubben Juventus. Så sent som i våras blev hon serie a-mästare med Turinklubben. Men i somras återvände försvarsspelaren till Djurgården, som säkrade nytt allsvenskt kontrakt i sista omgången.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Det är mycket som kan hända på ett halvår, haha. Det har varit en väldigt speciell situation. Men det är skönt att vi klarade oss kvar.

Den småländska 29-åringen har Oskarshamnsklubben Rödsle BK som moderklubb. Med färjeavstånd till Öland så blir det givetvis inte hennes första besök på ön.

– Jag har varit på husvagnssemester med familjen ett par gånger. Men sen har man såklart spelat en del matcher på Öland.

Men det är länge sedan nu. Hon har hunnit representera ett flertalet klubbar sedan hon lämnade moderklubben. Däribland Linköping, Hammarby och Tyresö.

– Nej, jag kan faktiskt inte komma på någon öländsk fotbollsspelare så här på rak arm.

Men Matilda Persson (GAIF-spelare)?

– Jo! Hon är ju från Oskarhamn. Så hon spelar på Öland nu. Kul!

Sedan återkomsten i Djurgården har hon även synts till i tv-rutan. I den så mansdominerade Viasats fotbollstudio.

– Det är roligt att få kom in där som tjej och röra om lite. Men det har också varit svårt att pussla ihop med fotbollen samtidigt. Men jag gillar det.

På lördagskvällen kommer hon finnas med som prisutdelare på Ölands Idrottsgala. Under dagen ska hon föreläsa för Smålandsidrotten i Kalmar. Men något besök till Oskarshamn hinns inte med. För på måndag väntar Fotbollsgalan.

– Ska bli kul att få gå på galan och samtidigt få chansen att föreläsa. Men tyvärr hinner jag inte åka hem till Oskarshamn den här gången. Det blir raka vägen upp till Stockholm igen.

Petronella Ekroth har varit i Djurgården i två omgångar. För ett par veckor sedan hon med och säkrade nytt allsvenskt kontrakt med klubben.
Foto: AVDO BILKANOVIC

Läs mer

Mörbylånga köping 200 år

Läsa språk för livet, inte för studenten

Tord Rosenqvist i Mörbylånga var elev till Per G Ekström. Här berättar han om sin forne lärare.

Öland

SPF Solvändan på kunglig vandring på Solliden

SPF Solvändans torsdagsträff var förlagd till Solliden.

Öland

Avslag för padel kan gå emot kommunstrategi

Efter att ha fått klart för sig att kommunen föreslår avslag på bygglovsansökan för padelhall vid Östra skolan i Färjestaden menar Padel Society att kommunen motarbetar sig själva.

Kultur

Musik: Fyye från Fööe aktuella med ny skiva

”Fullt bös i byn”. Det är titeln på den nya skivan med Fyye från Fööe.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.

Öland

Lyssna på årets öländska sommarröster

Mycket är annorlunda på Öland i sommar. Men Ölandsbladets sommarröster kommer att höras som vanligt.