Annons

Händelserikt 2019 för årets galagäst

Smålänningen Petronella Ekroth spelar inte bara fotboll för allsvenska Djurgården. Hon syns också i tv-rutan som expertkommentator. På lördag gästar hon Ölands idrottsgala.
Ölands idrottsgala • Publicerad 7 november 2019
Petronella Ekroth kommer till Ölands idrottsgala på lördag. Men först ska hon föreläsa i Kalmar.
Petronella Ekroth kommer till Ölands idrottsgala på lördag. Men först ska hon föreläsa i Kalmar.

På lördag gästas Ölands idrottsgala av fotbollsstjärnan Petronella Ekeroth.

– Det ska bli jättekul att åka hem eller vad man ska säga. Jag är ändå från Oskarshamn, så man får väl ändå säga så, säger Petronella Ekroth.

Annons

Senaste året beskrivs lite som en natt och dag-upplevelse. Sommaren 2018 lämnade hon Djurgården för storklubben Juventus. Så sent som i våras blev hon serie a-mästare med Turinklubben. Men i somras återvände försvarsspelaren till Djurgården, som säkrade nytt allsvenskt kontrakt i sista omgången.

– Det är mycket som kan hända på ett halvår, haha. Det har varit en väldigt speciell situation. Men det är skönt att vi klarade oss kvar.

Den småländska 29-åringen har Oskarshamnsklubben Rödsle BK som moderklubb. Med färjeavstånd till Öland så blir det givetvis inte hennes första besök på ön.

– Jag har varit på husvagnssemester med familjen ett par gånger. Men sen har man såklart spelat en del matcher på Öland.

Men det är länge sedan nu. Hon har hunnit representera ett flertalet klubbar sedan hon lämnade moderklubben. Däribland Linköping, Hammarby och Tyresö.

– Nej, jag kan faktiskt inte komma på någon öländsk fotbollsspelare så här på rak arm.

Men Matilda Persson (GAIF-spelare)?

– Jo! Hon är ju från Oskarhamn. Så hon spelar på Öland nu. Kul!

Sedan återkomsten i Djurgården har hon även synts till i tv-rutan. I den så mansdominerade Viasats fotbollstudio.

– Det är roligt att få kom in där som tjej och röra om lite. Men det har också varit svårt att pussla ihop med fotbollen samtidigt. Men jag gillar det.

Annons

På lördagskvällen kommer hon finnas med som prisutdelare på Ölands Idrottsgala. Under dagen ska hon föreläsa för Smålandsidrotten i Kalmar. Men något besök till Oskarshamn hinns inte med. För på måndag väntar Fotbollsgalan.

– Ska bli kul att få gå på galan och samtidigt få chansen att föreläsa. Men tyvärr hinner jag inte åka hem till Oskarshamn den här gången. Det blir raka vägen upp till Stockholm igen.

Petronella Ekroth har varit i Djurgården i två omgångar. För ett par veckor sedan hon med och säkrade nytt allsvenskt kontrakt med klubben.
Petronella Ekroth har varit i Djurgården i två omgångar. För ett par veckor sedan hon med och säkrade nytt allsvenskt kontrakt med klubben.Foto: AVDO BILKANOVIC
Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons