GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

HAIK skrällde mot Mörbylånga

Hulterstad chockade Mörbylånga med mål efter två minuter. Favoriten kunde inte svara.
– Vår sämsta match i år, alla träningsmatcher inkluderade, säger Emil Halldin.
Fotboll, div. 6 • Publicerad 5 maj 2018 • Uppdaterad 7 maj 2018

Givetvis blåsigt på Kvarnvallen och givetvis en fysisk batalj mellan Hulterstad och Mörbylånga.

– Det var inget skönspel idag, härlig kamp. Massor av långa bollar, säger Johnny Näslund, målvakt i HAIK.

Redan efter två minuter dundrade Simon ”Svisse” Svensson in 1–0 på volley.

– De gör mål tidigt och får energi av det men sedan gör vi inte heller någon bra fotbollsmatch. Vi måste höja sig som lag där och inte sänka sig. Vi får mycket problem när något går emot oss. Det känns inte som vi tror på det utan nästan blir rädda, säger Mörbytränare Emil Halldin.

Resten av matchen blev chansfattig. Mörbylånga hade mycket boll men få heta lägen.

– Vi spelar väldigt bra defensivt och låter inte dem komma fram till lägena. Det har sett väldigt bra ut här på slutet för oss. Samtidigt trodde jag att Mörbylånga skulle skapa lite mer, säger ”Puma”.

Och trots att MGoIF bytte in ett offensivt gäng på slutet kunde de inte spräcka nollan utan HAIK vann lagens första möte på 23 år – en skräll sett till att Mörbylånga är en av seriefavoriterna.

–Jäkligt fint. En kämpaseger, konstaterar Johnny.

Hur känns det för dig som varit i båda klubbarna?

– Det är både och för mig. Jag har ju inget emot Mörbylånga, tvärtom, jag gillar klubben väldigt mycket. Sedan är det alltid skönt att vinna, det kan jag inte sticka under stolen med.

– Men det är inte så att jag skriver på sociala medier och är kaxig. Jag hoppas att de också går bra i serien här framöver. Men det är klart vi mår bra av det här, vi har ju inte rosat marknaden de senaste åren, nu ser det betydligt bättre ut.

Johnny ”Puma” Näslund.
Johnny ”Puma” Näslund.

Nu är ni storebror kontra Mörbylånga?

– Ja, det blev ju så. Idag. Haha, vad ska jag säga, på sikt har ju Mörbylånga så mycket mer på ungdomssidan. Men just nu är vi ju bättre, tydligen.

För Mörbylånga var det tredje raka utan vinst i serien.

– Jättetungt men jag tycker Hulterstad vinner rättvist, säger han.

– Det är en speciell match att förlora och vi är långt ner i botten nu som det känns. Fast det finns bara en väg och det är uppåt. Säsongen är lång och vi ska möta Hulterstad hemma i höst, då tar vi revansch.

Daniel Ingesson, tränare Hulterstad.

– Det är stort, häftigt. Men jag gillar inte sånt snack om storebror. Vi står upp bra idag. Det är bara att köra vidare och se hur långt det räcker.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer