HAIK drog längsta strået i derbyt mot HFF: ”Stundtals bara ett lag på banan”

Det bjöds upp till en rejäl derbykamp på Rällavallen när Högsrum tog emot Hulterstad på tisdagskvällen. Och trots att Hulterstad vann med 2–1 var bortatränaren Daniel Ingesson allt annat än nöjd efteråt.
– Nä, jag är inte nöjd, det är jag inte. Vi bränner för mycket chanser.
FOTBOLL, DIV. 6 • Publicerad 15 maj 2018 • Uppdaterad 16 maj 2018
Timmy Annerbrink var en av målskyttarna när HAIK slog HFF.
Timmy Annerbrink var en av målskyttarna när HAIK slog HFF.Foto: Johan Björling

De yttre förutsättningarna var perfekta på Rällavallen, sånär som på ett rikligt myggbestånd som gjorde sig allt mer påmint under kvällen. Matchen startade ganska jämnt med en del chanser åt båda håll. Båda målvakterna gjorde flera kvalificerade ingripanden.

Men strax innan halvtidspaus rann HAIK:s Vedad Mujkanovic igenom och kunde sätta 1–0 till gästerna.

Den andra halvleken inleddes med att TImmy Annerbrink gjorde 2–0 på straff efter att en HAIK-spelare gått omkull i straffområdet.

Bortalaget fick även chansen från straffpunkten en stund senare, men den här gången gick Daniel Anzelius åt rätt håll och räddade.

Till skillnad från många tidigare matcher vek inte HFF ned sig i det här läget utan fortsatte att gnugga på. Med fyra minuter kvar fick John Nilsson i HAIK sitt andra gula kort. Och strax efter, i matchens 89:e minut, fick hemmalaget en straff som Martin Persson säkert stänkte in.

Men närmare än 1–2 kom man aldrig.

HAIK-tränaren Daniel Ingesson var inte alls nöjd trots vinsten.

– Nä, jag är inte riktigt nöjd, det är jag inte. Vi bränner mycket chanser. Sätter vi femtio procent så vinner vi med 5–0. Men vi vinner matchen, det är det viktiga. Det är tre poäng, säger han närmast bedrövat.

– Vi rullar bollen och då skapar vi ju chanser. Stundtals tycker jag att det bara är ett lag på banan. Jag tycker inte att de har så mycket.

Någon spelare som stack ut?

– Halid (Hodzic) var duktig. Och John Nilsson var duktig fram till utvisningen.

Hemmatränaren Martin Andersson var desto nöjdare. Trots förlusten.

– Det känns rätt bra trots allt. Det är klart att det aldrig är roligt att få stryk, men vi försöker lära oss att förlänga de positiva perioderna i matcherna.

– Folk brukar säga att vi startar matcherna bra och mattas i andra. Men idag började vi tveksamt. Det var inget prat på plan. Men efter 15-20 minuter blev det bättre. Vi har ju några jättechanser i första och det hade inte varit orättvist om vi haft ledningen med några mål där.

Vill du lyfta någon idag?

– Jonas Almgren på mitten gjorde en kanonmatch. Både i närkampsspelet och i luften mot deras fyrtorn. Och så Daniel Anzelius i mål som bland annat räddade en straff.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.