Annons

Godkänt debutår för nya satsningen

Spinningsektionen i Mörbylånga GoIF har fyllt ett år.
Katarina Westerlund är nöjd med nykomlingen.
– I snitt har det varit åtta-nio deltagare per pass, säger föreningens ordförande, som blir kvar på posten ett år till.
Träning • Publicerad 17 februari 2019
Mörbylånga GoIF öppnade en ny spinningsektion i början av 2018.
Mörbylånga GoIF öppnade en ny spinningsektion i början av 2018.Foto: Arkiv

I början av 2018 startade Mörbylånga GoIF en spinningsektion efter att ha tagit över TV-Lasses lokaler. Föreningens ordförande Katarina Westerlund är nöjd med debutåret överlag.

– I början var det över förväntan och alltid fullt på passen. Vi har 13 platser nu och efter starten så har det varit en liten nedgång, förmodligen på grund av nyhetens behag i kombination med att Malkars öppnat, säger Westerlund.

Annons

Sektionen anordnar temakvällar ibland. Senast i torsdags kväll, på alla hjärtans dag, fick deltagarna swisha in ett bidrag till hjärtebarnsfonden för att delta.

Nu hålls det träningspass två-tre gånger i veckan.

– I snitt har det varit åtta-nio deltagare per pass. Sektionen har gått runt själv ekonomiskt. Men det har varit lite svårt att få tag på ledare.

Katarina Westerlund gjorde comeback som ordförande 2018. Nu har det nyligen varit ett nytt årsmöte och Westerlund blir kvar ett år till på posten. Dessutom har MGoIF-profilen Jennifer Nilsson anslutit till styrelsen.

Läget annars i föreningen?

– Det rullar på. Vi ska ha en föreningsdag i helgen, där vi bland annat jobbar vidare med säker och trygg förening-certifikatet. I vintras startade vi en hopp- och lekgrupp för tre- och fyraåringar. Det händer alltid saker i en sån här stor förening.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons