Annons

Glömmingeprofilens nya drömuppdrag för Kalmar FF

I 13 år har han jobbat ideellt för Kalmar FF. Till den här säsongen har Patrik Nilmert blivit klubbens ansikte utåt för motståndarnas tränare samt domare.
– Det är en stor ära. På söndag är det jag som hälsar Malmö FF:s Magnus Pehrsson välkommen.
Fotboll, allsvenskan • Publicerad 27 april 2018
Patrik Nilmert.
Patrik Nilmert.

Glömminge–Algutsrums sportchef och assisterande tränare varvar division 3–matcherna med att företräda Kalmar FF i Allsvenskan.

– Jag ska vara det trevliga ansiktet utåt. En timme innan match går jag ner och hämtar motståndarnas tränare och tar med dem till loungen där de ska prata inför matchen. Det blir lite tid där vi kan snick–snacka lite, berättar Patrik.

Annons

– När Jimmy Thelin från Elfsborg var här kom vi in på hans före detta assisterande tränare i J–Södra, Christer Persson från Algutsrum, som jag också känner väl. Sedan gled samtalet in på Glömminge så att jag fick berätta lite om laget.

Senast var det Graham Potter från Östersund.

– Otroligt trevligt, verkligen kul att prata med. Där fanns det mycket att fråga, spännande att lyssna på vad han varit med om senaste tiden. Det är sådana samtal som ger mig så mycket tillbaka, konstaterar Nilmert.

– Att dessutom får göra det för en föreningen jag brinner för så mycket blir extra häftigt.

Det är en låga som brunnit länge. Patrik har jobbat ideellt för Kalmar FF i 12–13 år.

– Jag jobbade i puben redan på Fredrikskans och sedan har jag fortsatt på Guldfågeln. Jag gillar ju det sociala, att träffa folk. Men jag kände till i år att jag behövde en ny utmaning och då hörde Kalmar FF av sig med det här uppdraget.

Han tar hand om tränarna både före och efter match, om det behövs vid presskonferensen. Dessutom välkomnar Patrik domarna till matcherna och visar dem vägen till omklädningsrummet.

– Jäkligt trevlig uppgift, spännande och intressant. Tidigare var det Mattias Rosenlund (klubbchef) som gjorde det här.

Nu på söndag är det svenska mästarna Malmö FF som kommer till Guldfågeln arena.

– Då är det jag som hälsar Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson välkommen. Det är en stor ära förstås och det brukar bli roliga matcher mellan KFF och Malmö.

Annons

Det är du som ska ta reda på de sista nyheterna om motståndarlaget?

– Haha, eller hur, hemligheterna! Nä, skämt åsido. Jag brukar inte ha några problem med att prata, haha. Men det gäller att anpassa sig, jag är beredd på att vissa tränare inte alls är sugna på att snacka så kort tid innan och efter match.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons