Glädje och förväntan när Manchester Uniteds fotbollsskola startade

Längtan har varit stor hos både ungdomar och ledare i Färjestadens GoIF den senaste tiden. Och på måndagen var det äntligen dags för Manchester United Soccer School att sparka igång på Tallhöjden.
– Det är roligt att det äntligen börjar för vi har ju väntat några veckor på att köra igång, säger en glad Lukas Nilsson.
FOTBOLL • Publicerad 11 juni 2018
Under överseende av Manchester Uniteds instruktör var det både lekfulla och ansträngande övningar som genomfördes på Tallhöjden.
Under överseende av Manchester Uniteds instruktör var det både lekfulla och ansträngande övningar som genomfördes på Tallhöjden.Foto: Johan Björling

Fotbollsskolan kommer pågå från måndag till fredag på Tallhöjden och sammanlagt ska 160 tjejer och killar mellan 15 och 11 år drillas av tre instruktörer från den engelska storklubben Manchester United.

Instruktörerna det handlar om är Robin van der Laan, Mick Bennett och Rob Guppy som alla tillhör Manchester Uniteds akademiverksamhet.

– Det är ju välmeriterade namn som kommer. Otroligt duktiga, säger FGoIF:s ordförande Lukas Nilsson.

Och på första träningspasset på måndagen var det inledningsvis teknikövningar som nöttes in. Men innan första övningen startade höll van der Laan en muntlig genomgång för de drygt 30 killarna.

– Kom ihåg att det här inte är ett provspel för att få spela i Manchester United, så ni behöver inte gå in stenhårt i duellerna.

På träningen blandades en massa olika övningar, både med och utan boll, och tränarnas engelska stämma hördes över hela Tallhöjden.

För Lukas Nilsson är det uppenbart vad det här arrangemanget ger Färjestadens GoIF.

– Framför allt ska det stimulera, inspirera och också ge en inblick i hur Manchester United jobbar med sina ungdomar. Och få våra duktiga tjejer och killar att vilja utvecklas och hålla på med fotboll längre.

– Och att tycka att det här med idrott och rörelse är roligt. De verkar väldigt inspirerade och tycker att det ska bli roligt för de har pratat om det några veckor nu.

Kommer det här innebära att ni vill göra liknande saker framöver?

– Ja, det hoppas jag att vi kommer göra. Vi vill hela tiden utveckla våran förening och göra nya saker som stimulerar och motiverar.

Under veckan kommer Färjestadens samtliga ungdomsträningar att flyttas till b-planen på Tallhöjden. Och på fredag är tanken att man ska avsluta fotbollsskolan med musik och en inhyrd dj på området.

Instruktören Robin van der Laan höll i övningarna den första halvtimmen.
Instruktören Robin van der Laan höll i övningarna den första halvtimmen.Foto: Johan Björling
Foto: Johan Björling
Färjestadens GoIF:s ordförande Lukas Nilsson.
Färjestadens GoIF:s ordförande Lukas Nilsson.Foto: Johan Björling
Instruktörerna från Manchester United, från vänster: Robin van der Laan, Mick Bennett och Rob Guppy.
Instruktörerna från Manchester United, från vänster: Robin van der Laan, Mick Bennett och Rob Guppy.Foto: Johan Björling
Foto: Johan Björling
Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.