GAIF två poäng från täten: ”Hoppas inte allvarligt skadad”

Andra raka segern och redan nu sex pinnar ner till nedersta strecket för nykomlingen Glömminge–Algutsrum.
– Vår bästa halvlek för säsongen. Men det blir ändå nervigt till slut. Hela gänget slänger sig i en hög av ren glädje när vi avgör på tilläggstid, säger tränare Tobias Bengtsson efter 2–0 mot Karlshamn.
Fotboll, div. 3 herr • Publicerad 14 maj 2018
Petter Ernberg gjorde sin bästa insats för säsongen enligt tränare Tobias Bengtsson.
Petter Ernberg gjorde sin bästa insats för säsongen enligt tränare Tobias Bengtsson.

Efter tio minuter fick mittfältsmotorn Emil Börjesson kliva av.

– Hoppas inte att han är allvarligt skadad, det gjorde såpass ont att han var tvungen att byta men förhoppningsvis är det bara en stukning. Vi får se här i veckan.

Ett byte som kunde tagit udden ur GAIF:s spel – men istället klev Andreas ”Snurre” Persson in och gjorde mål efter en halv minut.

– Petter Ernberg dribblar förbi sin back på kanten och lägger in den till öppet mål, "Snurre” behöver bara trycka dit den från en halv meter. Skönt att få det direkt efter det bytet.

Sedan fortsatte Glömminge–Algutsrum lira propagandafotboll.

– Säsongens bästa halvlek. Vi spelar jäkligt fin fotboll. Vi har mycket boll och gör det svårt för dem med ett varierat anfallsspel. Vi ska göra fler mål men har lite för dålig skärpa.

Andra halvlek var inte lika övertygande.

– Vi går ner oss lite men samtidigt är backlinjen så klockren att de egentligen inte har ett enda skott på mål. Ingen tar dumma beslut och alla krigar för varandra, säger ”Tobbe” Bengtsson.

– Men det blir ändå nervigt till slut eftersom vi bara har ledningen med ett mål. Därför är det jäkligt skönt när ”Snurre” gör en riktigt stark soloprestation, tråcklar sig förbi ett par gubbar och sätter 2–0 på sin egen retur. Hela gänget slänger sig i en en hög av ren glädje.

Segern var den tredje på fem matcher, med nio pinnar är GAIF fyra i tabellen – två pinnar upp till topptrion.

– Klart det är viktigt som nykomling att ta poäng och få självförtroende. Vi ska inte tro att vi kan utmana om seriesegern än men vi vet att vi kan slå alla lag i den här serien när vi spelar som bäst. Offensivt har vi fortfarande mycket mer att önska när det gäller effektivitet, säger ”Tobbe”.

– Det kan gå så jäkla snabbt, om två matcher kan vi vara i botten. Det som känns bra är att vi spelar fin fotboll och varit laget som rullar mest i varje match än så länge.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.