GAIF tillbaka på vinnarspåret: ”Inte något skönlir kanske”

Inte en seger sedan början på maj. Men mot IFK Karlshamn vände det för Glömminge-Algutsrum när man efter en riktig kämpamatch kunde vinna med 2–0.
– Skönt att vinna, en seger är alltid en seger. Men det var väl inte något skönlir kanske, säger GAIF-tränaren Mikael Grahn.
FOTBOLL, DIV. 2 DAM • Publicerad 10 juni 2018
Tove Fried gjorde 2–0-målet mot IFK Karlshamn.
Tove Fried gjorde 2–0-målet mot IFK Karlshamn.

Det har gått lite tyngre den senaste månaden för Glömminge-Algutsrum, som inledde serien strålande och vann de fyra första matcherna övertygande. Men sedan 2 maj har man inte vunnit en match i serien. Inte förrän på lördagen när tabelltian IFK Karlshamn gästade Glömmingelunden.

Den första halvleken slutade mållös efter mycket kamp och ganska jämnt spel.

Efter en dryg timme kunde dock hemmalaget spräcka målnollan när den notoriska målskytten Amanda Ahlström gjorde 1–0.

Och knappt tio minuter senare kunde Tove Fried utöka till 2–0, vilket också blev slutresultatet.

– Det var mycket kamp överlag. De var fysiskt starka Karlshamn, så det var mycket kamp om bollen. Det var väl inte något skönlir kanske, säger GAIF-tränaren Mikael Grahn.

Vad var det som ändå fällde avgörandet till er fördel i den här matchen?

– Vi är ju starka. Det är väl lite rutinen som avgör ändå. De var duktiga Karlshamn. Tittar man på tabellen så känns det som de hade kunnat ligga högre upp. Det var ett bra fotbollslag vi mötte. Så det var en styrka att vinna.

Det här var GAIF:s första match på fjorton dagar. En vila som varit ganska välkommen enligt Grahn.

– Det är alltid skönt att vila, särskilt när det har varit så varmt. Men sen är det alltid segt att komma igång med match igen.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.