Sport

Fyra tunga minuter tog död på SSL–drömmen

Innebandy, kval till SSL Artikeln publicerades
Sara Waktel var en av FBC:s bästa spelare i kvalfinalen.
Sara Waktel var en av FBC:s bästa spelare i kvalfinalen.

FBC kämpade sig tillbaka två gånger om i kvalfinalen. Men medflytet fanns inte där till slut och Göteborg kunde rinna iväg till 7–4 och ta sig upp i SSL.

– Vi blir nog rädda för uppgiften, säger Sara Waktel.

IBK Göteborg - FBC Kalmarsund 7–4 (2 - 1, 1 - 1, 4 - 2)

Målen: 0-1 Danielle Warme (Rebecka Johansson) , 2-2 Ellen Willsund (Lina Örknér), 3-3 Stina Lindqvist, 6-4 Kajsa Ek(Malin Andersson).

Utvisningar: Sara Waktel 2+2, Danielle Warme, Matea Corkovic – 2 min.

Skott: 27 - 22 (11 - 5, 9 - 6, 7 - 11)

Publik: 250 pers.

– Klart man är besviken och ledsen, det är för jävligt att stå och titta på det där, säger Sara Waktel med Göteborg i ett konfettiregn på andra sidan plan.

– Jäkligt tufft just nu, jag hatar ju att förlora och just nu känner jag väldigt mycket med tjejerna. Vi har gjort det så jäkla bra i kvalet och gör inte alls dåliga matcher idag och i torsdags men kanske inte riktig de där toppinsatserna heller, säger Rasmus Bernhardsson.

Det var FBC som tog ledningen i matchen inför i ett fullsatt Torpahallen.

– Vi börjar skitbra. Sedan blir vi nog rädda för uppgiften när vi ska behålla ledningen, det skulle jag säga är problemet, säger Sara Waktel.

Göteborg lyckades nämligen vända på steken innan pausvilan. Och när FBC gjorde 2–2 i andra kom 2–3 direkt.

– Vi har inte stolpe in idag heller, bommar mycket och de får psykologiskt viktiga mål, säger Rasmus.

– Det blir jobbigt hela tiden när vi ligger på och är ettriga och bommar tre-fyra målchanser innan den sitter och sedan gör de mål så jäkla enkelt på andra hållet.

I tredje kom 3–3, men sedan svarade Göteborg med tre raka mål på fyra minuter.

– Klart att det stärker oss att vi kan vända underläge men det känns ändå någonstans i laget att vi inte tror på det till hundra procent. Det måste man i sådant här läge, annars går det inte, säger Sara Waktel.

– Vi måste chansa lite framåt och de förvaltar luckorna som blir bakåt jäkligt bra. Vi har varit bra på att täppa till men inte riktigt idag kanske.

Malin Andersson:

– Jag vet inte om vi saknat spets eller flyt framåt. Bollen studsar med dem hela tiden. Hade det varit vår dag hade vi fått dit nån mer boll på slutet.

Men slutforceringen gav inget. 4–7 till slut och SSL–drömmen blev inte sann.

– Det går inte att bjuda på så enkla mål som vi gör. Tre av målen är rena bjudningar, annars hade det stått 4–4 på tavlan, säger Malin.

– Ingen trodde på att vi skulle gå såhär långt. Så det här unga laget har presterat på på topp får man säga.

– Vi ska vara nöjda. Vårt mål har varit att kvala och det har vi gjort jäkligt bra hela vägen. Vårt mål är att gå upp nästa år och nu har vi testat på det och vet vad vi behöver bli bättre på. Men det är klart det är surt, säger Waktel.

Rasmus Bernhardsson:

– Någonstans gömmer sig ändå en stolthet över vad vi åstadkommit den här säsongen. Jag tror vi fått med oss jäkligt mycket rutin inför framtiden.