GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fyra skandinaviska klubbar aktuella för Engvall – två allsvenska: ”Ett viktigt beslut”

Nu ser han ut att komma allt närmare ett klubbyte.
– Jag har varit i Mechelen och det har väl inte riktigt gått som planerat eller som jag trott, säger den 27-årige ölänningen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Fotboll • Publicerad 23 januari 2023
Engvalls tid i Mechelen ser allt mer ut att ta slut.
Engvalls tid i Mechelen ser allt mer ut att ta slut.Foto: VINCENT VAN DOORNICK

Det har varit knapert med speltid i Belgien för Gustav Engvall. Men efter en resultatmässigt succéartad utlåning till norska Sarpsborg är anfallaren åter het på marknaden. När han kom tillbaka till Belgien var det med mindre tålamod.

Som nu ser ut att vara slut.

– Jag har varit i Mechelen och det har väl inte riktigt gått som planerat eller som jag trott. Det är ju ny tränare och så och jag tänkte att man skulle få en ny chans men jag vet inte riktigt om den har getts, säger Engvall.

Detta gör att ett klubbyte kan vara aktuellt.

– Jag sitter i en situation. Det är fyra skandinaviska som det finns intresse från. Men det är fyra klubbar som min agent har fört samtal med, det är inte mer än så.

Några från allsvenskan?

– Det är två lag från allsvenskan.

Sportbladet har skrivit om att Engvall kan lämna gratis.

Är det så?

– Jag har hela tiden varit professionell och låtit min agent sköta det. Men det är inte omöjligt även om det inte är 100 procent säkert att Mechelen går med på det heller. Men det känns ändå som det borde vara möjligt.

Om det blir en flytt nu så är klubbvalet viktigare än vanligt.

– Det är inte så att jag stressar iväg. Det är lite därför jag har avvaktat, för jag vill verkligen veta var jag ska gå. Jag är snart 27 år och det är ett viktigt beslut.

Du har lyckats bra i allsvenskan tidigare?

– Ja, jag känner det. Även om jag inte spelat så mycket i Belgien så har jag varit professionell i min träning. Jag har hela tiden varit redo och det är klart att jag har blivit en bättre spelare. Jag ska ju vara i min ”prime” nu och borde kunna komma upp i kvalitet.

Ölänningen har tidigare spelat i både IFK Göteborg och Djurgårdens IF

Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.