Annons

Fyra raka nollor för Jansson inför derbyt: ”Jag kan bättre”

Förra säsongen spelade Nybro i division 2 och GAIF i division 4. Nu möts de i trean på Glömmingelunden. Och ser man till tabelläget råder det ingen tvekan om att det är Glömminge som får gälla som favorit.
– De har väl inte inlett så bra, men alla matcher lever sitt eget liv, så det blir tufft., säger GAIF-målvakten David Jansson.
FOTBOLL, DIV 3 HERR • Publicerad 2 juni 2018
Bra tryck i truten hos GAIF-målvakten David Jansson. Med flera: ”Vi har absolut en del spelare som hörs mycket. Vi hjälps åt och det är hårt jobb som ligger bakom. ”
Bra tryck i truten hos GAIF-målvakten David Jansson. Med flera: ”Vi har absolut en del spelare som hörs mycket. Vi hjälps åt och det är hårt jobb som ligger bakom. ”Foto: Magnus Anderberg

– Nybro är väl det närmaste vi kommer ett derby i år, så det ska bli kul, säger GAIF:s målvakt David Jansson, som har hållit nollan i de fyra senaste seriematcherna.

Hur ser du på matchen?

Annons

– Det ska bli roligt. Det är kul att spela fotboll just nu. Och det ser ut att bli bra väder också. Jag har inte någon jättekoll på Nybro, men de har väl inte inlett så bra. Men alla matcher lever sitt eget liv, så det blir tufft.

Nybro ligger näst sist i tabellen, medan Glömminge-Algutsrum har hittat en makalös stabilitet de senaste matcherna och har toppkänning med sju spelade omgångar.

– Det har gått bättre och bättre. Vi började ju lite svagt, där vi släppte en del enkla mål. Vi hade många nya i laget i början och vi visste inte riktigt hur vi skulle agera tillsammans i alla lägen. Men på slutet har det sett bra ut, säger Jansson.

Ni gastar på rätt bra där bak i banan under matcherna...

– Det är inte bara i backlinjen. Vi är skickliga i försvarsspelet över hela banan. Men vi har absolut en del spelare som hörs mycket. Vi hjälps åt och det är hårt jobb som ligger bakom. Det har inte kommit av sig själv.

Men även om GAIF har en vass defensiv, med näst minst antal insläppta mål i serien så här lång, tycker inte Jansson att man ska stämplas som ett defensivt lag.

– Även om vi har släppt in lite mål har vi inte spelat defensiv fotboll tycker jag. Vi har spelat offensivt också. Men släpper man inte in mål så är det ju lättare att vinna matcher, så är matematiken.

Trots fyra raka nollor och näst minst insläppta mål hittills är GAIF-målvakten inte helt igenom nöjd med sin egen insats hittills.

– Nja, det har väl varit sådär hittills. Jag kan bättre.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons