Annons

Fyra poäng av Bäckstedt i landslagsdebuten

Sverige inledde VM-kvalet i Polen genom att besegra Frankrike med osannolika 61-0.
Innebandy, VM-kval dam • Publicerad 30 januari 2019
Ellen Bäckstedt gjorde 2+2 i sin landslagsdebut.
Ellen Bäckstedt gjorde 2+2 i sin landslagsdebut.Foto: Per Wiklund

Det blev en skrattmatch för Sverige när VM-kvalet i polska Gdansk inleddes under onsdagen. Svenskorna öppnade målskyttet mot Frankrike redan efter 16 sekunder och fortsatte sedan i en osannolik takt. Efter konstant dominans skrevs slutresultatet till hela 61-0, alltså mer än ett mål per spelminut och Sveriges största seger någonsin.

Ellen Bäckstedt upplevde en något krånglig resa till Polen. Gotlandsflyget var försenat till Arlanda, vilket ledde till att 19-åringen och hennes lagkamrater i Endre fick ta ett senare flyg via Köpenhamn. Man missade därmed lagets första träning under tisdagskvällen.

Annons

Bäckstedt fick inleda i fjärdeformationen mot Frankrike. Hon skulle dock få en hel del speltid och i mitten av matchen gjorde hon sitt första landslagsmål, i sitt första byte, som betydde 29-0. Det kom ytterligare ett mål och två assist från FIBK-produktens klubba.

Under torsdagen väntar Norge i den andra gruppomgången.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons