1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Frisparkskungar och Kamikaze i ÖB–elvan

Mycket referenser till VM i veckans ÖB–elva. Här har vi motsvarigheterna både till ”Granen” och Ronaldo.
David Kälveus – kamikaze-uttalande och kamikaze-nick.

Andrea ”Pea” Karlsson, RM IF (1)

Har radat upp flera utmärkta insatser, var bäst i laget även mot Rödsle när laget hade en av sina tyngre dagar. Nu stod hon bland annat för ”säsongens räddning” enligt coach Henrik Slunge när hon plockade ett till synes givet mål med en rask sidledsförflyttning.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

John Gustavsson, RM IF (2)

Det är ungefär lika omöjligt att stoppa SSG:s anfallsvapen i ett derby mot RM som att stoppa turisterna på bron till Midsommar. ”JG” och gänget i RM:s backlinje stod därmed för omgångens bragd. 2–0 i derbyt innebär serieledning och 10 (!) matcher utan förlust.

Johan Ljungström, Glömminge–Algutsrums IF (2)

Backklippan och lagkaptenen gjorde allt för att tagga igång sitt manskap mot Ronneby. Till slut fick han till och med kliva upp på topp för att skaka igång offensiven. All heder åt ”Ljungan” men det blev 0–3-förlust.

Dennis Nordquist, Mörbylånga GoIF (1)

Han tog kapten Tom Karlssons plats som ankare i backlinjen. Att axla den manteln med bravur är en uppgift som förtjänar en plats i ÖB–elvan. Känns ungefär lika omöjligt som att ta över ”Granen” Granqvists roll i landslaget just nu. Mörbylånga ångade på med en 5–2-seger mot Söderåkra.

Jimmie Nilsson, Färjestadens GoIF (2)

Vad har VM–stjärnorna Ronaldo, Golovin från Ryssland och Quintero från Colombia gemensamt med Jimmie Nilsson? Jo, allihopa har syltat in en riktig läcker frispark i nät senaste veckan. Färjestaden grejade oavgjort mot starka Hossmo efter Jimmies fullträff.

Louise Fransson, Mörbylånga GoIF (1)

Mittfältskugge som tagit allt mer plats i år. Pådrivare på mitten i det Mörbylånga som slet kopiöst för att riva ner muren som Nättraby arrangerat på Skansen. ”Lollo” visade att när det gäller närkamper så har de där lirarna som aspirerar på en plats i föreningens a–lag en hel del kvar att lära.

Moa Westerlund, Färjestadens GoIF (2)

Inte helt oväntat att Per Gessle favoritlag Halmia skulle hitta formen i Sommartider, hej hej. Kanske borde Färjestaden ha känt att det var nånting på gång. Nu blev det en försmädlig förlust efter två mål på slutet. Men. Moa Westerlunds insats på defensiv mittältsplats var till skillnad från Gessles VM–låt värd tre kvarnar.

Raulf Haidari, Böda/Högby (1)

Böda/Högby var det bättre laget mot Gullabo/Gullaboås men fick inte in bollen. Raulf Haidari gjorde en bra match på mittfältet. En poäng med sig hem från den här grytan ute i skogen är inte fy skam. Det var mer än Gustav Vasa grejade när han spelade mot Nils Dacke för typ 500 år sedan.

David Kälveus, RM IF (3)

Vi har förstått i efterhand att det inte var helt uppskattat att han stack ut hakan och tippade 3–0 till RM i derbyt mot SSG och uttryckte att ”Vi kommer bryta ner dem”. Kamikaze-uttalande inför ett derby. Men han har inte bara mål i mun, anfallsesset såg till att även leverera på plan. Gjorde ett nickmål som också framstod som en livsfarlig kamikaze-attack när ”Bengan” Carlsson beskrev det på ett så översvallande sätt att VM–kommentatorn Lasse Granqvist låg i lä.

Therese Trofast, Mörbylånga GoIF (1)

Fotbollsspelare brukar hyllas för de mesta och flesta kroppsdelarna. Lungor, pannben, vrister, lår, bröstmuskler, bredsidor och till och med armbågar ibland. Men nu ska vi hylla stortån. Det var den som fixade 1–0 mot Nättraby och serieledning för Mörbylånga. Trofast bevisade att den gamla hederliga tåfjutten förtjänar beröm när hon sträckte ut den och avgjorde i 84:e minuten.

Clara Folkesson, IFK Borgholm (1)

Inte lika stekhet som målskytt i år men desto hetare som yrväder och arbetsmyra. I den ruskiga kampmatch som det blev mot Rödeby klev hon fram som en osviklig kraft i presspelet. IFK tog en vinst med 3–2 och det med Claras målform som sparkapital.

Emil Halldin, Mörbylånga GoIF (1)

Kanske borde Janne Andersson slå Emil en pling för att få lite tips om hur att göra mål även utan VAR. Fem segrar senaste sex matcherna och det med ett offensivt spel som borde få folk att lämna VM–soffan och vallfärda till Skansen. 5–2 den här gången, mot Söderåkra, och MGoIF känns just nu som en ytterligt harmonisk enhet som tar stenhårt jobb för varandra.

Läs mer

Öland

App: Mörbylånga mäter badtemperaturen på östra sidan

Nu utökas servicen avseende badtemperaturer i Mörbylånga kommuns mobilapplikation.

Öland

Orosanmälan avslöjade narkotikabrott

Polisen avslöjade på söndagskvällen ett narkotikabrott i Färjestaden.

Öland

Bråkigt på campingar: Polisen ingrep

Hot och misshandel, polisen fick ingripa efter bråk på två campingar på norra Öland.

Coronavirus

Så ska smittan stoppas: ”Full bemanning”

Följ smittskyddsreglerna – om inte kan kommunen stänga serveringsstället. ”Det är ett påtryckningsmedel vi har”, säger Joel Schäfer, ordförande för miljö- och byggnadsnämnden i Borgholm.

Sport

Ketchupeffekt för padel på södra Öland

”Vi kan inte bara ligga efter hela tiden”

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.