Annons

Fransson kan slå klassiskt poängrekord

Säsongen 2006/07 gjorde Kim Nilsson 90 poäng för Färjestadens IBK när laget spelade sig upp i högstaligan. Sedan dess har ingen på Öland varit i närheten av den poängen. Oavsett division. Förrän i år. Inför sista matchen har Anton Fransson i SSG exakt samma antal poäng.
– När jag spelade i Allsvenskan med Kalmarsund funderade jag på att lägga av. Nu är innebandy superkul igen.
Innebandy, div. 3 • Publicerad 10 mars 2018
Anton Fransson har blivit både mål– och assistkung i år. Nästan fem poäng i snitt. I helgen kan han slå rekord i sista matchen.
Anton Fransson har blivit både mål– och assistkung i år. Nästan fem poäng i snitt. I helgen kan han slå rekord i sista matchen.

När ÖB–sporten upplyser Anton Fransson om det intrikata läget är han inte medveten om att han kan slå ett klassiskt poängrekord.

– Är det så? Jag kommer ju själv ihåg den där säsongen när Kim gjorde så mycket poäng men har inte tänkt på det nu.

Annons

Vi snackar i och för sig om en lägre division, men oavsett nivå har ingen spelare för öländska lag hotat Kim Nilssons poängrekord från 2006/07. Då gjorde han 90 poäng för Färjestadens IBK när laget spelade sig upp i Elitserien. Det är exakt samma poäng som Anton Fransson står på inför sista omgången mot Fliseryd.

– Nu måste jag fan spela i helgen. Egentligen hade jag tänkt avstå eftersom Lizette (Nilsson Byman) också har match men nu måste vi se till att fixa barnvakt. Det hade varit gott att ha det rekordet.

Än så länge har det blivit 47 baljor. Det är en bit upp till de värsta genom tiderna (se faktaruta). Men cirkeln är åtminstone sluten på ett sätt i SSG – Fransson slår coach Jimmie Nilssons 42 strutar för tio år sedan i Borgholm.

– Åh fan, ja det var ju på tiden att någon slog Jimmies gamla målrekord, skrattar Anton Fransson när han får reda på att det är nuvarande tränaren som gjort flest mål i de lokala serierna senaste tio åren på Öland.

Fransson gjorde faktiskt 48 mål i Slätafly i division 2 för två år sedan men då stannade han ändå på ”bara” 70 poäng totalt.

– Jag vette tusan vad som hänt med assisten i år, det har blivit mycket fler den här säsongen, märkligt.

Har du gått och blivit givmild på gamla dar?

– Haha, jag har väl fått lite mer rutin och sedan är vi väldigt många målskyttar i laget.

Poängskörden blir inte mindre imponerande med tanke på att Anton Fransson skadade ett ledband i foten efter tre omgångar, missade två matcher och hade problem i ytterligare fem–sex stycken.

– Jag gjorde ett par mål trots att jag knappt kunde stå på foten mot Cl. Länge kunde jag springa till 70 procents hastighet ungefär. Hade jag inte haft det problemet hade jag säkert kunnat bräcka 100 poäng i år.

Annons

Ärligt talat, hur kul är det att vara såhär överlägsen?

– Jag tycker det är jätteroligt. Min uppgift har alltid varit att göra mycket poäng och nu känner jag verkligen att jag bidrar och avgör matcher. Min uppgift är inte att springa ihjäl mig, det är andra i laget bättre på.

Roligare än åren du lirade för FBC i Allsvenskan?

– Ja, jag tycker innebandyn är superkul nu, att få fullt förtroende. När jag spelade med Kalmarsund tappade jag självförtroendet och funderade på att lägga av.

Under året har han även gjort avtryck i busligan, med 24 minuter på botbänken.

– Domarnivån är helt orimlig och fruktansvärt ojämn i den här divisionen, hade jag haft samma temperament som när jag var 20 hade jag suttit av 60–70 minuter i år, konstaterar ”Frasse”.

– Jag spelar hårt och tufft och här i trean kan folk stå och halvdrömma, då åker de all världens väg.

För SSG:s del väntar kval mot division 2, förmodligen mot Moheda.

Har du något mållöfte inför kvalet?

– Nä, det skiter jag i då. Det spelar ingen roll vem som gör mål och assist, jag kan ställa mig i mål om det krisar. Det finns inget annat fokus än att gå upp.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons