Fotboll: Så är läget inför torsdags- och fredagsmatcherna

Dags för nya matcher i den öländska fotbollen.
ÖB-sporten går igenom förutsättningarna inför torsdagen och fredagens matcher.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Fotboll • Publicerad 12 augusti 2021
Nicklas "Sopis" Johansson gör hemmadebut när Mörbylånga tar emot Kalmar Södra på Skansen.
Nicklas "Sopis" Johansson gör hemmadebut när Mörbylånga tar emot Kalmar Södra på Skansen.Foto: Kalle Karlsson

Division 5 herr

Torsdag: Mörbylånga GoIF (9) - Kalmar Södra IF (2)

Kommentar: ”Mörby” inledde säsongen med ett kryss borta mot Alsterbro. Kalmar Södra sägs vara ett ungt lag. Kanske passar det den nyblivna centertanken Tom Karlsson och hans tunga MGoIF bra? Hemmalaget knappa favoriter.

Fredag: RM IF (5) - Tvärskogs IF (6)

Kommentar: Båda lagen har inlett med en vinst och en förlust. Tvärskog fick en friplats upp till femman inför årets säsong och här borde RM vara för tunga. Hemmalaget borde vara revanschsugna efter 3-1-förlusten på Torshammar förra helgen.

Fredag: Läckeby GoIF (8) - GAIF (3)

Kommentar: Ny bortamatch för GAIF som föll tungt på tilläggstid mot Bäckebo. Läckeby segrade med uddamålet mot Tvärskog senast och har ett gäng starka profiler i truppen i bland annat Johan Wittberg. Känns på förhand som en öppen historia, men GAIF får anses som knappa favoriter här.

Division 6 herr

Torsdag: Degerhamns IF (6) - S:t Sigfrids IF (4)

Kommentar: S:t Sigfrid vann sin premiär med 3-0 mot Bergkvara. För ”Degis” del blir det seriepremiär och resultaten på försäsongen har vittnat om en viss utveckling på Alunvallen. Gästerna får dock ses som stora favoriter.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.