Annons

Förvandlingen – FBC överlägsna

Salem var överlägsna i rond ett. Kalmarsund stod för en liknande överkörning i match två. Nu väntar en avgörande match för att nå SSL.
Innebandy, kval till SSL • Publicerad 4 april 2018
FBC–jubel. Det blev en ruskig urladdning i andra perioden och nu väntar avgörande möte i helgen.
FBC–jubel. Det blev en ruskig urladdning i andra perioden och nu väntar avgörande möte i helgen.

Redan efter två minuter visade Kim Nilsson vad som gällde. Med ryggen mot målet snurrade han in ett konstmål på ren och skär vilja.

– Det är lätt att säga att man vet vad man ska möta innan men nu hade vi lärt oss läxan från första och la oss på defensiven för att kontra ut dem, säger Simon Nilsson.

Annons

FBC höll 1–0 perioden ut, efter likvärdigt spel och chanser. FBC gick på treans växel, lät Salem hålla i boll och gå på kontring. Visa av vetskapen från första matchen när Salem fick mura in sitt mål och FBC inte kom till heta lägen. Men femte växeln kom, i varenda anfall i andra perioden.

Kim Nilsson var på bländande spelhumör.
Kim Nilsson var på bländande spelhumör.

– Det var proppen ur kan man säga, vi visar vad vi kan. Riktigt gott, säger Simon.

– Det känns som vår taktik funkar ungefär lika bra som deras gjorde i första. All cred till Kallenberg och Tom som samlade oss häromdagen och la upp en ny plan, säger Wittberg.

FBC radade upp upp fina anfall och fick utdelning akt två. Fem raka mål, bland annat en riktig pärla signerad Max Johansson som iskallt dribblade bort målisen. Men främst dominerade förstakedjan med två mål signerade Marcus Johansson och ett Tim Nyander, hela tiden med Kim Nilsson steget före Salemförsvaret. Salem som briljerat så hårt i första hade förtvivlat svårt att komma till lägen. Matchen kändes avgjord redan inför sista perioden.

– Det är fullt hus på läktaren och vi var verkligen här. Då kan det bli såhär. Matchen rullade deras väg senast och nu rullar den vår väg, säger Wittberg.

Tredje perioden blev mest en transportsträcka där Salemgänget mer såg ut att vilja sätta sig i bussen natten lång för att åka hem än att göra något åt ledningen. FBC valde att spänna musklerna ytterligare genom att vittja nätet.

– Nu ska vi suga på den här karamellen ikväll, sedan ska vi ladda ur igen i helgen, säger Simon.

– Det ska bli väldigt kul att åka upp till Salem, det kommer nog bli väldigt avvaktande och tillfälligheter som avgör, säger Wittberg.

Nu väntar avgörande kamp uppe hos Salem på lördag. FBC hade ett grymt publikstöd med full hall på onsdagen, sista biten in skanderades ”Alla till Salem”. Hur många följer med upp för avgörande SSL–dramat?

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons