Annons

Första förlusten för SSG: ”klockrena avslut”

En oturlig skada och första förlusten. Premiären på Björkvallen blev inte den bästa för SSG.
Det är ett bra lag så vi ska inte skämmas men är inte nöjda, säger tränare Bosse Wallett.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 11 maj 2018

Peter Helgessons SSG åkte på säsongens första förlust i femte matchen, mot Alstermo.
Peter Helgessons SSG åkte på säsongens första förlust i femte matchen, mot Alstermo.

Årets första halvtimme för SSG på Björkvallen blev en period där lagen bytte halvchanser med varandra, med visst övertag för SSG. Laget visade fortsatt styrka bakåt, med bra hemjobb och och tight försvar. Dock tvingades laget stuva om i försvaret sedan Patrik ”Putte” Svensson åkt på en oturlig skada. En Alstermospelare tryckte honom ut över sidlinje så att han flög med huvudet mot en bänk, det blev ett jack på skallen och fick köras till sjukhus.

Annons

– Vi tappar en vänsterfot på den kanten och klart att det påverkar. ”Putte” kunde gå ifrån plan men jag vet inte hur det är med honom

Precis innan paus gjorde Alstermo 1–0 och kvarten in i andra utökades ledningen.

– De har klockrena avslut som avgör, man ser att en del spelat högre upp, de sätter den direkt de får sina lägen. Två kanonskott och en vrist rätt upp i nättaket. Tunga att möta, säger Bosse.

– Vi har ändå halvchanser, men det är väl lite skillnad på rutin och lite mer fysik. Det är ett bra lag så vi ska inte skämmas men är inte nöjda.

SSG svarade med kvarten kvar genom Theodor Eriksson – men bara minuterna senare avgjorde Alstermo tillställningen med ett kontringsmål.

– När vi fick in målet hade vi läget för 2–2 men när vi trycker upp kan de avgöra istället.

Oturlig skada på Patrik ”Putte” Svensson.
Oturlig skada på Patrik ”Putte” Svensson.
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons