Annons

Första förlusten för Mörby i hettan: ”Jäkligt tuff match”

I den åttonde omgången kom säsongens första förlust för Mörbylånga när Kristianopel blev för svåra och vann med 3–2.
– Det är ändå skönt att förlora mot ett lag som är bra, för vi brukar förlora mot lag som är ganska dåliga annars, säger Sara Erlandsson.
FOTBOLL, DIV 3 DAM • Publicerad 11 juni 2018
Therese Trofast var en av Mörbys målskyttar i förlustmatchen mot Kristianopel.
Therese Trofast var en av Mörbys målskyttar i förlustmatchen mot Kristianopel.

Det var varmt och vindstilla på Fågelmara IP när Kristianopel tog emot serieledande Mörbylånga på söndagen.

Bortalaget startade ändå starkt och hade en del lägen i inledningen, bland annat fick man ett mål bortdömt. Istället gjorde Kristianopel 1–0 efter en halvtimmes spel.

Annons

Värmen gjorde att båda lagen efterfrågade en vattenpaus under halvleken, men utan gehör från domaren.

– Det var en jävligt tuff match. Domaren satte standarden ganska direkt. Vi ville ju ha vattenpaus, både vi och Kristianopel, men inte han, säger Mörby-tränaren Sara Erlandsson.

1–0-ledningen till hemmalaget stod sig in i halvtidsvilan. I den andra halvleken kom även 2–0 innan Elina Nilsson kunde reducera. Därefter låg Mörbylånga på för en kvittering, men hemmalaget stack upp i en kontring och gjorde 3–1. Med matchens sista spark kunde Therese Trofast snygga till siffrorna till 3–2.

Trots säsongens första förlust var Erlandsson ändå inte allt för nedslagen.

– De var ganska duktiga. Det är skönt att förlora mot ett lag som är bra, för vi brukar förlora mot lag som är ganska dåliga annars. Det var mycket kamp i mitten och det hade kunnat gå hur som helst. Det var lika mycket chanser åt båda hållen, men kanske inte världens mest skönlirade match.

Desto missnöjdare var hon med domaren.

– Han tillät väldigt mycket åt deras håll. De var ju typ...tänderna i ryggen och tjugo år efter i varje närkamp, men han tillät ju allt i princip.

Enligt IFK:s Andreas Prins, som mötte Kristianopel nyligen, måste den här matchen ha varit rena lotteriet med två lag som bara slår långbollar på varandra. Stämmer det?

– Det blev ju lite så. Vi ville spela runt egentligen, men de hade mycket folk i mitten. Och de hade duktiga anfallare, så det förstår jag. De spelar nog lite som vi med kontringar och utnyttjar starka spelare.

– Men han tycker ju att vi kör långa bollar varje match. Han tycker att alla lag spelar långa bollar (skratt).

Annons

Var det någon spelare du vill lyfta efter matchen?

– Jag tycker att Elina Nilsson gjorde en bra match. Hon sprang mycket på sin kant och gav järnet hela tiden. Sprang hela, hela tiden trots att det var varmt.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons