Annons
De var nykomlingar i division 2 med Borgholms IBK. Två säsonger senare ska lagkamraterna göra samma resa igen – i tidigare rivalen SSG.
– Jag får väl se vad folk tycker och tänker om mig, säger forwarden Andreas ”Adde” Johansson.
Innebandy, div. 2 herr • Publicerad 5 oktober 2018
Från vänster: Felix Jotarv, Anton Petersson, David Eriksson, Andreas Johansson och Adam Jonsson. Säsongen 16/17 spelade de tillsammans i Borgholms IBK som var nykomling i division 2. Nu ska kvintetten göra samma resa med tidigare rivalen SSG.Foto: Magnus Jansson

Borgholms IBK hängde kvar som nykomling i division 2 säsongen 16/17, men laget slogs i spillror och efter en del turer fick klubben starta om i division 4.

Tränarduon Adam Jonsson och Andreas Johansson lämnade för FBC Ungdom respektive Nybro. David Eriksson anslöt till just SSG. Anton Petersson tog ett sabbatsår och Felix Jotarv blev kvar som ny klubbtränare innan han drog till en jobbsäsong i fjällen.

Annons

Nu har det blivit dags för en ny division 2-säsong för den före detta BIBK-kvintetten – som återförenats i tidigare rivalen SSG.

– SSG är ett bra gäng. Jag har mött de här killarna i hela min karriär och det har alltid varit tufft när man mött dem. Men vi har väl alltid hamnat före i serien, vet jag, säger Anton Petersson.

30-åringen prisades som öns bäste innebandyspelare för två år sedan. Efter 16 säsonger i BIBK-tröjan tog trotjänaren ett uppehåll förra säsongen. Nu är centern tillbaka i nya klubbfärger.

– Det var mycket förra året. Jag har två barn, sambo och hus och hela den där familjebiten. Det var bara spillror kvar i Borgholm, så då kändes det inte värt att lägga tid på det. Nu vill jag spela innebandy igen – och min familj vill gärna att jag spelar innebandy. De vill komma och titta.

Konstig känsla att tillhöra ett nytt lag?

– Lite så var det. Jag har ju alltid spelat i Borgholm. I fotbollen har jag väl bytt någon gång från Persnäs till Borgholm, men i innebandyn har det alltid varit samma. Men det känns inget konstigt längre, utan bara mer inspirerande och jävligt kul att få testa på det en gång till. Innan det är för sent.

När rivaliteten mellan Borgholm och SSG var som allra störst för ett par år sedan tog ofta Andreas ”Adde” Johansson en verbal plats i den norra ringhörnan. Därför höjde många på ögonbrynen när forwarden blev klar för division 2-nykomlingen i somras.

– Man hör hemma på Öland. Det är smidigare att ta sig till träningen och allting. När jag tittade på vilken trupp SSG hade så blev det väldigt intressant. Plus att jag gillar Jimmie och Kalle som tränare.

Har ni fått mycket gliringar från de nya lagkamraterna under försäsongen?

– Nej, inte för min del i alla fall. Jag känner ändå många av de som är här sedan tidigare. Jag jobbar med dem också. Men jag får väl se vad folk tycker och tänker om mig. Man har ju sagt ett par par saker i sina dar, säger 25-åringen.

Annons

Hur beskriver ni säsongens upplaga av SSG?

– Ett gäng med väldigt mycket kvalité och en väldigt bra, bred trupp. Vi har fyra bra kedjor där ute, säger ”Adde”.

Anton Petersson:

– Vi har både spets, rutin och... teknik på nästan alla. ”Nästan alla”...

– Inte jag. Jag brunkar bara, haha, tillägger ”Adde”.

– Vi har mixen. Det ska bara gå att få ihop det, säger Anton.

När man beskådar duons framfart i matcherna med ett generaliserande öga så är det lätt att placera in dem i helt olika mentala fack. Johansson gillar att tugga med både motståndare och domare. Petersson känns ofta mer fokuserad på uppgiften.

”Adde”: – Jag älskar tugget och får energi av det. Men Anton är faktiskt inte så tyst på planen som man kan tro. Han kan hugga ibland.

Anton: – Jag pratar och hugger lite jag med, men...

”Adde”: – Det är bara att jag är lite mer utåt i media kanske. Jag har svårare att varva ner.

Annons

Anton: – Ja, du gillar det...

Resultatmässig målsättning?

– Att hänga kvar, tror jag, säger Anton.

– Alltså, jag hatar att sätta såna mål. Jag går alltid in för att vinna alla matcher. Får vi ihop den här truppen så kan vi nå riktigt långt, säger Andreas Johansson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons