Sport

Före detta RM–tränaren tar över Högsrum

Fotboll, div. 6 Artikeln publicerades
Martin Andersson in i Högsrum.
Martin Andersson in i Högsrum.

”Uffe” Jonsson lämnade Högsrum hastigt mitt i försäsongen.

Nu är ersättaren klar: Martin Andersson som tränat RM:s damer senaste säsongerna.

– Jag är ingen demon som gör underverk men blir inte nervös av att ta över såhär kort inpå säsongen.

Han kliver in i elden efter en tuff månad.

– Jag blev påkörd av en bil i Thailand när jag körde moped. Fick sitta på ett hotellrum i tre veckor. Men det var tur i oturen. Hade jag inte haft hjälm hade jag inte suttit här och pratat med dig nu. Sedan har jag åkt på lunginflammation nu när jag kom hem. Trasiga revben och hosta är inget jag rekommenderar.

Ordförande Jonny Erlandsson höll vad han lovade förra veckan i ÖB–sporten – ny tränare innan veckan var slut.

– Det känns riktigt bra att få in en tränare med så mycket rutin, säger han.

Martin Andersson har haft RM:s damer i division 2 i två år, dessförinnan har han massor av säsonger uppåt landet som tränare.

– Jag har saknat matcher, träning och laggrejen. Vi ska ha skoj, utvecklas och trivas ihop som grupp. Resultaten får komma vart efter, säger han.

– Jag är ingen demon som gör underverk. En gör så gott en kan. Men jag har varit med så pass länge att jag inte blir nervös över att ta över såhär kort inpå säsongen.

Spelarbristen i Högsrum har varit omskriven senaste säsongerna. förra veckan lämnade tränare ”Uffe” Jonsson men Högsrum har äver gjort klart med fyra nya spelare.

– Vi har inget överflöd med spelare, det ska vi försöka rätta till och det är lite på gång. De verkar ha fattat allvaret i föreningen, säger Martin.

– Annars vet jag i stort sett ingenting om Högsrum förutom det jag läst i tidningen. Jag var och hälsade på killarna i söndags och de är tacksamma för att någon tar över.

Det var sexton spelare på träningen.

– Och då var sju av de givna inte där, jag hoppas att vi kan få många killar som är tveksamma att komma tillbaka nu.