Förarglig FGoIF–förlust: "ska slå alla dagar i veckan"

– De här ska vi slå alla dagar i veckan. Men vi bjuder på tre mål, säger Johan Hellsten efter 2–3 mot Karlskrona.
Fotboll, div. 1 dam • Publicerad 4 maj 2018
Moa Westerlund gjorde 1–0.
Moa Westerlund gjorde 1–0.

Färjestaden fick iklä sig favoritskapet inte bara på grund av den övertygande segern senast med 3–0 mot Dösjöbro. Nykomlingen Karlskrona som inte förlorade en enda match ifjol när de vann division 2 hade nu tvärtom inlett med idel förluster – tre raka.

Och det började som förväntat - med tidig FGoIF–ledningen i åttonde minuten.

– Fint skott i nättaket men vi får inte grepp på dem alls i första halvlek. Vi spelar centralt, centralt, centralt istället för att spela där ytorna finns, säger Johan Hellsten

Färjestaden brukar lira målsnåla kamper – det här blev ett undantag. Karlskrona både kvitterade och tog ledningen med 2–1 innan paus. I andra kvitterade Färjestaden och gick för vinst.

– I andra skapar vi många lägen, vi gör 2–2 och känner att vi har ledningsmålet på gång.

Men icke. Istället fick Karlskrona chansen att avgöra på straff med tio minuter kvar efter en strulig situation och nykomlingen gjorde inget misstag.

– Vi bjuder dem på alla målen, jag blir så förbaskad. Det är förödande misstag. De här ska vi slå alla dagar i veckan.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.