Annons

Flytten gav publiksuccé: ”Väldigt lyckat”

Från trängsel i Rälla till rymlighet i Färjestaden.
Då svarade åskådarna upp till arrangörsföreningens förväntningar.
– Publikmässigt så var det en dubblering, säger RM:s Nicklas Broman.
Futsal, RM IF:s julcup • Publicerad 8 december 2019
Det var välfyllt på läktarna både under lördagen och söndagen när RM IF:s julcup avgjordes i Färjehallen.
Det var välfyllt på läktarna både under lördagen och söndagen när RM IF:s julcup avgjordes i Färjehallen.Foto: Magnus Jansson

Genom åren har RM IF:s julcup blivit så pass förknippad med spelplatsen Rälla sporthall att den i folkmun är etablerad som ”Rällacupen”. Inför årets cuphelg valde dock arrangörsföreningen att flytta den till Färjehallen för att kunna få större lönsamhet.

Det visade sig bli ett drag som verkligen fick önskad effekt på många sätt, enligt Nicklas Broman, ordförande i föreningens fotbollssektion.

Annons

– Ja, det känns som att det var väldigt lyckat. Publikmässigt så var det en dubblering gällande betalande åskådare, sett till båda dagarna. Vi har haft över 450 betalande, runt 225 igår och runt 225 i dag. Uppe i Rälla så har det ju varit fullt i hallen när det varit 120 personer, summerar han på söndagskvällen.

– Kiosken har också gått jättebra och de reaktioner som vi har fått från lagen har varit positiva.

Nicklas Broman, ordförande i RM:s fotbollssektion.
Nicklas Broman, ordförande i RM:s fotbollssektion.Foto: Magnus Jansson

Blir den här flytten permanent nu?

– Det ska vi försöka med, om det är så att vi får återkomma hit, hehe.

Finns det något som kan bli bättre?

– Svårt att säga. Får vi vara kvar här så vet vi ju hur det funkar till nästa år. I Rälla visste vi precis var alla saker fanns och hur det funkade. Det var lite inkörning här, men jag tycker ändå att det har funkat väldigt bra, säger Nicklas Broman.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons