Fick fira serieseger – efter nytt poängkaos

Älmeboda/Linneryd och Jacob Petersson kunde fira seriesegern efter att konkurrenten Växjö United fått poängavdrag. Anfallaren var i samma situation för nio år sedan.
– Det är andra gången jag vinner på liknande sätt, säger Petersson.
Fotboll, div. 3 herr • Publicerad 9 oktober 2018
Jacob Petersson i vårsäsongens möte mot GAIF på Glömmingelunden. Anfallaren har gjort 12 mål den här säsongen och fick fira seriesegern med sitt Älmeboda/Linneryd.
Jacob Petersson i vårsäsongens möte mot GAIF på Glömmingelunden. Anfallaren har gjort 12 mål den här säsongen och fick fira seriesegern med sitt Älmeboda/Linneryd.Foto: Magnus Anderberg

Ölandsbekante Jacob Petersson bor i Växjö och lämnade Räppe och skrev på för Älmeboda/Linneryd i vintras. Under debutsäsongen har han noterats för tolv mål, vilket ger honom en fjärdeplats i treans skytteliga.

Den senaste veckan inom Växjö-fotbollen kan kortfattat beskrivas som en soppa efter att Växjö United blivit anmält och fått poängavdrag för att ha använt en otillåten spelare. Det är inte första gången Petersson är med och vinner serien efter att en toppkonkurrent straffats i slutomgångarna. Han har en historia på lager.

– Vi mötte Alstermo borta i en seriefinal med IFK Borgholm hösten 2009. Det var några omgångar kvar och det var vi två som gjorde upp om det. De vann matchen med 3-0, vill jag minnas, men efteråt tipsade Johnny Erlandsson (dåvarande RM-tränare) oss om att Per-Martin Carlsson spelat i Alstermo trots att han var avstängd. Så vi fick 3-0-vinsten i stället och det var det som gjorde att vi tog hem det i slutändan. Så det är andra gången jag vinner på liknande sätt, säger Petersson.

Anfallaren och hans Älmeboda/Linneryd kunde till slut fira seriesegern efter att Nybro skrällt mot Växjö United och vunnit med 2-0.

– GAIF var bättre än oss i andra halvlek, vi var ganska nervösa. Vissa spelare gick för 3-0, eftersom det var det som hade krävts om Växjö United kryssat mot Nybro. Några visste vad det stod i Nybros match och några inte, det blev ett jätteglapp mellan de som försvarade och de som anföll. Det kan vara en anledning till att det såg ut som det gjorde.

Följer du med upp i tvåan?

– Bra fråga. Jag har börjat gilla division 3 nu. Det har varit en lagom nivå för mig och det har varit roligt att få vinna många matcher. Så var det inte de sista säsongerna i division 2 med Räppe och Lindsdal. Får vi ihop ett slagkraftigt lag så är jag definitivt intresserad. Det finns stor potential till det.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.