Annons

FGoIF upp som serietvåa

Färjestaden lämnade mellanmjölken och tog klivet upp i tabelltoppen efter en övertygande seger i derbyt mot Kalmar Södra.
– Vi går ut för att knäcka dem och lyckas bra, säger Måns Fredriksson efter 4–0.
Fotboll, div. 4 • Publicerad 25 maj 2018
Malte Johansson, defensiv mittfältare, var bäst på plan.
Malte Johansson, defensiv mittfältare, var bäst på plan.

Det var en inte helt övertygande start av Färjestaden på Tallhöjden, en hel del felpass första fem minuterna. Sedan blev det mål – till FGoIF. Joakim Signell gav laget en bra start trots allt efter att ha knoppat in bollen på en hörna.

Färjestaden tog sedan över spelet allt mer, inte någon sprudlande offensiv i första men kontrollerat. Kalmar Södra tilläts bara komma till någon halvchans.

Annons

– Vi gör det svårt för dem. Vi skapar inte så mycket lägen i första men spelar bra, konstaterar Måns.

Det skulle bli ännu bättre i andra för Färjestaden. Lagets numera givna målskytt Worakan "E" Banyaem tryckte dit 2–0 och sedan kom även 3–0 och 4–0.

– Vi fortsätter vi trycka på för att döda matchen. Vi går ut för att knäcka dem och lyckas bra. Vi var kreativa, hittar lösningar på lite olika vis i spelet.

Låter övertygande?

– Ja, idag var det stabilt, vi är bättre rakt igenom. Framför i andra när det lossnat och vi spelar ut ordentligt. Då är vi bra, säger Måns

– Två raka segrar är skönt, senast krigade vi bra med stort hjärta. Nu tar vi med det och lägger till mycket bättre spel. Skönt med första hemmasegern.

Någon vi ska berömma?

– Helgjuten insats från alla men Malte Johansson är bäst på plan. Strålande i andra halvlek framför allt.

Omgången haltar, men FGoIF är tvåa nu, bakom Hossmo i toppen.

– Det är där uppe vi vill vara, haha.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons