Annons

FGoIF kryssade i krigarderby

Färjestaden hade bra läge att avgöra med en man mer sista kvarten men det blev 1–1 mot Hossmo.
– En helgjuten laginsats med plus för Jimmie Nilsson och hans frisparksmål. Det är en maskin i dag, säger Måns Fredriksson.
Fotboll, div. 4 • Publicerad 15 juni 2018
Jimmie Nilsson prickade en 1–1 tjusigt på frispark.
Jimmie Nilsson prickade en 1–1 tjusigt på frispark.

Som klang och jubel-avslutning på Manchester United-veckan lirade FGoIF:s herrar mot Hossmo. Men det blev genast ett avbräck i firandet när Hossmo genom ”Släggan” Gustafsson drämde dit 1–0 efter bara sex minuter.

Men FGoIF visade att det inte bara är ryska VM–spelare som kan göra snygga frisparksmål. Jimmie Nilsson tryckte in 1–1 efter 25 minuter och målet drog upp matchtempot ett par snäpp till en mer böljande tillställning men inga fler mål i första akten.

Annons

– Det är jäkligt tätt i den här serien, det här var definitivt en krigarmatch. Vi för spelet men de är väldigt vassa på omställningar och svårforcerade. Godkänd match i alla fall, säger Måns.

I andra hade Hossmo en nick i ribban men fick sedan en man utvisad med drygt tio minuter kvar.

– Det bör ge ett större övertag, men de försvarar sig bra så vi skapar inget läge som vi hoppas på. Vi är kanske trötta där också.

Färjestaden som efter sin fina svit torskade förra veckan mot Smedby. Det här var en viktig match för båda lagen för att hänga på tåget i toppen, nu fick båda med sig en pinne. 1–1.

– Det var rättvist. Det var hög fart hela matchen med mycket kamp. Lite grinigt. En bra match och fullt godkänt. En helgjuten laginsats med plus för Jimmie Nilsson och hans frisparksmål. Det är en maskin i dag.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons