Annons

FGoIF–kaptenen tar time out: ”Var ett lyckorus”

Hon var en av Färjestadens absolut bästa och viktigaste spelare på och utanför banan när laget räddade sig kvar i division 1 ifjol. Nu väljer Cassandra Olofsson att prioritera ner fotbollen.
– Klart att det inte är lätt att ersätta två spelare som Cassandra och Lisa Farquhar, konstaterar Johan Hellsten.
Fotboll, div. 1
Publicerad 15 mars 2018
Cassandra Olofsson såg till så att Färjestaden hade ett av seriens tätaste försvar ifjol.
Cassandra Olofsson såg till så att Färjestaden hade ett av seriens tätaste försvar ifjol.

Cassandra Olofsson nominerades till årets kvinnliga fotbollsspelare på Ölands idrottsgala ifjol och var tvåa i ÖB–sportens Kvarnliga.

– Det var en av mina roligaste säsonger i karriären, första sedan 2011 när jag fick vara skadefri. Det var ett lyckorus både personligen och för laget när vi lyckades hålla oss kvar, säger Cassandra.

Annons

– Jag skulle beskriva det som att jag tar en time out. Det är inte lätt att släppa taget nu men känns bra att sluta på topp.

Snabb, duellstark, brytsäker och oerhört svårpasserad som mittback, dessutom har Cassandra varit lagkaptenen som styr och manar på gruppen på och utanför plan. FGoIF har sedan innan tappat defensiva kuggen Lisa Farquhar som alternerade på många positioner ifjol.

– Klart att det inte är lätt att ersätta två spelare som Cassandra och Lisa. Hon gick i bräschen i höstas, styrde om sitt liv för fotbollens skull och hade väldigt stor del i att vi höll oss kvar, säger tränare Johan Hellsten.

Anledning till att Cassandra tar time out är jobbsituationen.

– Jag har en ny tjänst där jag jobbar helger och kvällar och då funkar det inte att kombinera. Jag är en sådan som vill gå ”all in” på det jag gör. Man ska aldrig säga aldrig men det är såhär läget ser ut närmsta tiden.

Kan det bli aktuellt med något spel i b-lag eller så?

– Jag stänger inga dörrar, jag är för kär i fotbollen för att göra det. Jag har inga planer på att byta förening och har sagt till Johan (Hellsten) att de alltid kan höra av sig men att han ska utgå från att jag inte är tillgänglig.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons