Felix, 25, brinner för FBC och läktarkampen: ”Vill bidra med det lilla man kan”

Trots ett förflutet i Storvreta-land har Felix Erol ett FBC-hjärta som få andra.
Intresset för att stötta sitt lag är stort och nu när FBC-klacken vuxit sig allt större är 25-åringen en av de som allt som oftast står längst fram och skriker högst.
– Det är verkligen fantastiskt roligt, säger FBC-supportern.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 8 april 2022
Felix Erols stämband hinner knappt svalna innan det är dags för nästa mach.
Felix Erols stämband hinner knappt svalna innan det är dags för nästa mach.Foto: Mattis Andersson
Innebandy, SSL herr

Växjö IBK-FBC Kalmarsund

Tid: Lördag, 18.00.

Plats: Fortnox Arena, Växjö.

Ställningen är 1-1, mötet spelas i bäst av sju.

Ju längre slutspelet har gått desto mer har FBC-publiken slutit upp. Nu när det är derbyn mot Växjö har det blivit lite av en läktarkamp mellan Smålandsrivalerna. En som inte missar många matcher är den hängivne innebandyentusiasten Felix Erol. Innebandyintresset har funnits sedan barnsben och uppväxten i Uppsala.

Men då var det framförallt Storvretas hemmamatcher som hägrade.

– Egentligen har jag alltid hållit på, både spelat och tittat mycket på innebandy. Sedan var det den här klassiska knäskadan som gjorde att jag inte kom längre. Nä, skämt åsido, jag var totalt talanglös och har inget att skylla på, säger Erol som under fredagen var hes efter att ha hållit låda under hela torsdagsmatchen.

”Sedan var det den här klassiska knäskadan som gjorde att jag inte kom längre. Nä, skämt åsido, jag var totalt talanglös och har inget att skylla på.”
Felix Erol.

Hans bror, Gabriel Erol, har däremot nyss kritat på ett SSL-kontrakt med Team Thorengruppen.

– Han fick väl allt när det kommer till gener, kan man lugnt säga.

Hade du inte hellre sett honom i Kalmarsund?

– Jo det är väl klart, man vill alltid ha sin lillebror så nära som möjligt. Vi är väldigt tajta.

När den fjärde kvartsfinalen i Helsingborg avgjordes hade Erol första parkett.
När den fjärde kvartsfinalen i Helsingborg avgjordes hade Erol första parkett.Foto: Simon Melchert

Vilka håller du på när de möts nästa år då?

– Det har jag haft på huvudet innan, hur fan det ska gå? Jag håller på Kalmarsund, men hejar lite på brorsan också.

Hans kolossala engagemang för FBC Kalmarsund har växt fram. Det har dessutom präglats av en sejour som materialare i herrlaget.

– Det är egentligen lite otrolig resa eftersom jag är nyinflyttad sedan sju år. Jag gick ju alltid på Storvretas matcher förr men där var jag väl ingen som stod och gapade direkt, då var jag mer av en ”sittplatsare”. Sedan när jag kom in som materialare så började jag lära känna grabbarna även utanför planen. Det tillsammans med intresset gör att man vill kunna vara med och bidra med det lilla man kan. Sedan är det ju jäkligt roligt också.

Framförallt är det glädjen och att det faktiskt är så kul, som gör att Erol väljer att så slaviskt stötta sitt lag. Att fler nu väljer att ansluta sig till hejarklacken värdesätter han väldigt högt.

– Det är verkligen fantastiskt roligt. Nu har vi ju dessutom fått med oss många nya som verkligen bidrar jättemycket. Det verkar som att de tycker det är lika roligt som vi. Nu är det liveidrott när den är som bäst, speciellt när det är sådant tryck på läktaren som det blivit nu.

Fakta

Felix Erol

Ålder: 25.

Bor: Kalmar.

Gör: Poolmontör.

För tillfället är Erol och hans Kalmarsund mitt uppe i en gastkramande semifinalserie mot Växjö. Ställningen i matchserien är inför lördagens drabbning 1-1.

Det är inte bara en kamp på planen, utan också på läktaren?

– Ja, det får man verkligen säga. Vi vill vara störst även där och det hade varit fint att kunna slå dem både i läktarkampen och på planen.

Kan ni vinna båda kamperna?

– Bra fråga. Det ryktas om att de (Växjö) ska ta in lite supportrar från Lakers (hockeylaget i Växjö). De har ju fullt upp med deras nummer ett, så fram tills de blir lediga ser jag inga problem med att slå dem på läktaren.

Och på planen då?

– Jag tror, vill, hoppas och ber om att jag kommer att få ställa mig i Avicii Arena också för att skrika mig hes tillsammans med massa ölänningar och andra FBC-supportrar.

För att Kalmarsund ska ta sig till final i Avicii Arena, Stockholm, krävs seger i minst en bortamatch.

Kan ni vinna redan i lördagens match?

– Ja men det tror jag verkligen att vi kan göra. Det vore ju psykologiskt skönt för någon som mig som är ständigt nervös vid den här tiden av året. Att ta hemmafördelen från dem och rida vidare på den vågen hade varit fint.

Likt hela klacken har Felix en oerhörd inlevelse under matcherna.
Likt hela klacken har Felix en oerhörd inlevelse under matcherna.Foto: Mattis Andersson
Mattis AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.